perjantai 9. maaliskuuta 2012

Itsetehty pasta





Herkullinen pasta on yksinkertainen, mutta paljon työtä vaativa ruoka, alkupala. Noin sata grammaa jauhoja kasataan graateriksi ja keskelle rikotaan pari munaa. Hitaasti ja kun sanon hitaasti, tarkoitan myös hidasta, pyöritellään munaa ja jauhoja tasaiseksi seokseksi. Kun se on vaivautunut kiinteäksi, muodostetaan pallo käsin. Kaulitaan hitaasti taikinaa sitkeäkis. Taas hitaasti. Tämä vaihe tarvitsee lievää jauhotusta mielellään karkealla durum-vehnällä. Kaulitaan noin yhden sentin paksuiseksi levyksi. Levystä voi leikata tortelliiniin neliöitä tai lasangnelevyjä tai ohuita tagliatelle nauhoja. Oikean pastan maku on munanmakuinen. Sen jälkeen pastaan voidaan lisätä mitä vain makuja. Pinaattia, parmesaania, jauhelihaa, tomaattia, basilikaa jne. Perusta on hitaasti valmistettu pastataikina, johon ei laiteta muuta kuin jauhoja ja kananmunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti