tiistai 6. maaliskuuta 2012

Bologna




Bologna sijaitsee Emiliano-Romangna alueellakeski-Italiassa. Asukkaita on noin 400.000 ja lähiympäristön kanssa miljoona. Bologna on aito italialainen city. Se ei ole turismin kuorruttama vaan se sisältää italialaisia arvoja, hyvää ruokaa ja sydämellisiä perhe-elämää. Bologna on punainen kaupunki, koska vanha keskusta on tiilenvärinen ja monet talot ovat väriltää erilaisia punaisen sävyisiä. Toinen tunnusmerkki ovat katetut jalkakäytävät, joissa on kaunit pylväiköt. Niitä on kymmeniä tai satoja kilometrejä. Talot on rakennettu niin, että se suojaa kaulla kävelijöitä. Bolognassa on maailman ensimmäinen yliopisto vuodelta 1088.

Keskustori Piagga Maggioren laidalta alkaa pienten katujen rykelmä, josta löytää erilaisia pieniä herkkukauppoja. Parmankinkkua, salamia, makkaroita, vihanneksiä, parmesaania, punkkuja ja valkkareita, hilloja, itsetehtyjä suklaita, oliiveja, oliiviöljyä, leipää, tortelliinejä ja monia muita pastalajeja jne. Meikäläiselle herkuttelijalle tämä on lähes liikaa. Kaikkea tekisi mieli maistaa, mutta se vaatisi paikallisen oppaan.

Helmi on piskuinen viiniravintola. Sinne tullaan eväiden kanssa ja tiskiltä ostetaan viiniä. Pullo tai laseittain. Sekalainen sisustus ja mutkaton palvelu antavat rennon tunnelman, jossa viihtyy ystävien, kavereiden tai vaikka suvun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti