lauantai 30. toukokuuta 2015

Hallitusohjelman intohimo-osio

Hallitusohjelmassa on vähemmälle huomiolle jäänyt osio, joka koskee kansalaisten intohimon lisäämistä. Intohimoa on tarkoitus lisätä 5 %. Tämän intohimon lisäyksen voi toteuttaa joko päivittäin, viikottain tai vaikka kerran vuodessa. Intohimon lisäämisellä haetaan sekä kansalaisten hyvinvoinnin lisäämistä että positiivista taloudellisia vaikutuksia. Intohimon lisääminen on otettu kotitalouksissa ja parisuhteissa rauhallisesti vastaan. Yksinhuoltajien liitto on paheksunut ihmisten eriarvoistamista. Työntekijäjärjestöt ovat vaatineet, että lisäintohimo olisi palkallista työaikaa. Perusteena lisääntyvä tuottavuus. Etelärannasta on torjuttu tällaiset pyrkimykset vetoamalla intohimon suorittamista vapaa-aikana. Useat kansalaisjärjestöt ovat ihmetelleet hallitusohjelmaa näiltä osin. Pääministeri Sipilä on vastannut kritiikkiin ykskantaan: "Nyt kitinästä pitäisi siirtyä kehittämisen tielle".

Kansalaisten intohimon lisäaikaa on tarkoitus seurata asiaan varta vasten kehitetyllä intohimokellolla. Kahdenkymmen euron kello mittaa intohimon määrää aina kun pariskunta on yhtä mieltä intohimon toteutumisesta. Parien tulee asettaa entisen intohimon todellinen määrä pohjalukemaksi ja viiden prosentin lisäys lasketaan koko vuoden lukemasta. Mikäli intohimon kasvu toteutuu, pariskunnasta toinen henkilö voi vähentää verotuksessa laitteen hinnan. Mikäli intohimon kasvu on enemmän kuin tavoiteltu 5 %, voivat molemmat henkilöt vähentää summan verotuksessa. Verottajan tehtäväksi tulee tarkastusten ja kotikäyntien toteuttaminen vähennysten todentamiseksi.

Analyytikot ovat ounastelleet, että intohimon lisääntyminen aiheuttaa parhaimmillaan kahden prosentin kansantuotteen kasvun. Tämä toteutuu sairauspoissaolojen vähenemisen ja parantuneen työilmapiirin seurauksena. Lisäksi eroottisten asujen, filmien ja välineiden myynnin odotetaan piristävän vähittäismyyntiä 0,5 %.

Intohimon kasvattamisen tukitoimina valtioneuvosto on tekemässä toimintaa edistävän ohjekirjasen ja netissä esitettävän valistusvideon. Ohjekirjanen jaetaan kaikkiin talouksiin, joissa on kaksi aikuista ihmistä. Kirjaa on myös saatavana valtion virastojen eteisaulasta virastojen aukioloaikoina. Niiden valmistamiseen hallitus on varannut 20 miljoonan € määrärahan. Hankkeeseen on luvassa myös EU avustusta niiltä osin, joissa käsitellään intohimodirektiivin yleiseurooppalaisia periaatteita.

Hallitus on ilmoittanut, että mikäli intohimon lisäämisen toimenpiteet eivät toteudu, hallituksen on otettava käyttöön 10 miljadin säästöohjelma. Sen myötä lapsilisät ja työttömyyskorvaukset puolitetaan ja sosiaali- ja terveyspalvelut siirretään vapaaehtoisten hoidettavaksi. Tämä vaihtoehto on valitettava, mutta hallitus haluaa vakuuttaa, että se on tosissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti