lauantai 9. toukokuuta 2015

Hallituksen ministeripaikat

Olemme juuri saanet tuoretta tietoa hallituksen ministeripaikoista. Tiedotteessa kerrotaan, että ministereitä ei tarvita enää niin monia, koska valtion varat ovat huvenneet. Luen suoraan lapusta "Pää, olkapää, peppu, varpaa... ." Ei se olikin väärä lappu. Joka tapauksessa hallitukseen tulee kolme ministerin paikkaa. Pääministerin toimialaan kuuluvat valtion velat, valtiovarain asiat, ulkopolitiikka, EU:n maksut ja ulkomaan kaupan asiat. Toiselle ministerille tulevat maan sisäiset asiat kuten sote-asiat vauvasta vaariin, tiet, sillat ja muu infra, puolustus, varustelu ja reserviläistoiminta, opetus ja korkeakoulut, lupa-asiat, poliisi ja pelastustoimi. Kolmas ministeri on muu ministeri. Hän hoitaa muut asiat kuten some, liikunta ja kulttuuri, taide ja viihde, virkistys ja vapaa-aika, tietokonepelit, televisio ja radio. Hänen tehtävänään on pitää suomalaiset iloisina lamasta ja kovista säästötalkoista huolimatta. Ministerin pesti tulee jatkossa olemaankin 24/7 hommaa, sillä asioita on kaikilla kolmella ministerillä todella paljon. Keitä nämä ministerit tulevat olemaan, jää arvoitukseksi ? Voi, olla, että jokainen hallituspuolue saa yhden ministerinpaikan, mutta siitä ei ole täyttä varmuutta. Henkilöistä ei ole ollut muuta tietoa kuin, että ministeritehtävän vaatimuksena on S-kirjaimella alkava sukunimi.

Nyt on saatu ihan vihoviimeistä tarkennettua tietoa ministereiden tehtävistä. Kolme ministeriä on tämän mukaan tulossa. Pääministeri hoitaa ainoastaan yhtä asiaa ja se on innovaatiot. Tarkoituksena on keksiä uusia vientituotteita, joilla Suomen ulkomaankauppa ja vienti saadaan tuottamaan rahaa ja pääomia. Homma vaatii luovuutta, mutta palkkana on prosentin provikka kaikenlaisen uuden vientiteollisuuden tuottamista tuloista. Esimerkiksi 100 miljoonan euron edestä uusia tuotteita vievä taho maksaa millin ministerille. Toisen ministerin tehtävänä on ulkomaan matkailu. Kun ihmisillä on aika vähän rahaa tai he ovat varovaisia epävarman tulevaisuuden edessä, kansaisten matkailu suuntautuu pääosin kotimaahan. Sehän parantaa myös kotomaan kulutusta ja lisää työpaikkoja. Matkailuministeri edustaa kansalaisia ja matkailee kaikkien puolesta ulkomailla. Erityisesti on toivottu kaukomaiden matkailua ja omatoimimatkoja. Ylen filmiryhmä seuraa ministerin matkoja livenä ja kansalaiset saavat tasavertaisen kokemuksen ministerin matkoista. Kolmas ministeri on riemuministeri. Hän juhlii, järjestää bileitä ja nauttii kaikenlaisesta kulttuurista ja liikunnasta. Ministerin tehtävänimeksi ajateltiin aiemmin elämysministerin nimeä, mutta sen pelättiin sekoittuvan matkailuministerin tehtäviin. Selvyyden vuoksi päädyttiin riemuministerin toimialaan ja nimeen. Riemuministerin tehtävänä on olla hauska, riehakas ja aina iloinen. Vaikka työttömyys, velkataakka ja sateinen sää masentaisi kansalaisia, riemuministeri ei siitä piittaa vaan hänellä menee lujaa ja pilkettä löytyy silmäkulmasta. Hän muistaa tuoda lasteittain halpaa juomaa Tallinasta ja järjestää useiden päivien häitä, syntymäpäiviä ja hautajaisia, joissa ei muistella menneitä tai murehdita tulevia.
Kaikki käytännön asiat tulevat virkamiesten hoidettavaksi. Hehän hoitavat niitä joka tapauksessa muutenkin. Paha pulma on ollut löytää sopivia kandidaatteja ministerin hommiin. Ensi viiikolla tiedetään kuitenkin enemmän ja kolmen ässän sanotaan arpovan ministeripaikat keskuudestaan. Miten käy, sitä voi seurata suorana lähetyksenä telkusta ja netistä. Kyse on uudesta Veikkauksen rahapelistä nimeltään Ministeriarvonta. Päävoittona arvotaan Päivä ministeriössä-paketteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti