keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Viimeistä päivää

Vietetään vuoden viimeistä päivää. Vuoden ensimmäisenä päivänä on ollut tapana tehdä uuden vuoden lupauksia. Ne ovat yleensä lupauksia, joita ei edellisenä vuotena ole tullut tehtyä. Viimeisenä päivänä on kuitenkin mahdollista korjata tuo virhe. Siis tekemättömät asiat. Kun tekee viimeisenä päivänä asiat lupausten mukaisesti, niin silloinhan on lunastanut lupauksensa. Seuraavana päivänä voi taas tehdä uusia lupauksia ja toteuttaa ne sitten vuoden viimeisenä päivänä ja niin edelleen.

Olen edellä sanotun mukaisesti tänään paastolla, koska lupasin uutena vuotena laihduttaa. Olen myöskin kiitellyt ja kannustanut kanssaeläjiäni, koska lupasin olla hyvä ihminen. Tänään olen syönyt terveellistä ruokaa ja käynyt aamulenkillä, koska lupasin parantaa elämäntapani ja elää vanhaksi. Olen ollut koko aamupäivän juomatta alkoholia, koska lupasin pitää tipattoman vuoden. Kävin myös moikkaamassa autoani, koska lupasin huoltaa ja puhdistaa auton säännöllisesti. Nostin yhden roskan lattialta, koska lupasin siivota ja pyyhkiä pölyjä vähintään kerran vii... kuussa. Suunnittelin tuovani kukkia ihanalle kumppanilleni, koska lupasin antaa hänelle kuun taivaalta. Katsoin yhtä kirjaa, koska lupasin aloittaa itseni sivistämisen kirjallisuuden avulla. En ole vieläkään avannut telkkua, sillä lupasin harrastaa hyviä ja kehittäviä harrastuksia telkuntuijotuksen sijaan, jotta minusta tulisi entisestään älykkäämpi, sujuvasanaisempi ja komempi adonis.

Tässä olikin tämän vuoden lupaukset. Ja nyt kun olen ne täyttänyt, voinkin siirtyä paheiden pariin. Huomennahan onkin se päivä, jolloin voi tehdä uusia omantunnon lupauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti