perjantai 19. joulukuuta 2014

Norja lähettää vankeja Hollantiin

Norja on tehnyt sopimuksen Hollannin kanssa 250 vangin lähettämisestä Hollantiin. Norjan vankilat ovat niin täynnä, ettei vankiloihin mahdu enempää vankeja. Mukaan lähtee norjalainen vankilanjohtaja, mutta vanginvartijat ovat hollantilaisia.

Mitä tästä ajattelee Suomen Mensa eli maan älykkäimmät ihmiset ?

Jäsen 1.
Suomalaiset voisivat lähettää vankeja Siperiaan ja perustaa Suomessa vapautuviin vankiloihin hotelleja ja kylpylöitä. Vastavuoroisesti voitaisiin ottaa entisiin vankiloihin venäläisiä turisteja. Ruplan kurssin takia hinnat voisivat olla halvemmat. Tulee se kuitenkin halvemmaksi kuin vankiloiden ylläpitäminen.

Jäsen 2.
Meidän kannattaa lähettää suomalaiset rikolliset Hollantiin valtion kustannukselle. Siellä on vapaa meininki ja eläminen on paljon halvempaa. Huumeita ei tarvitsisi salakuljettaa enää Suomeen, kun kaikki kriminaalit olisivat Hollannissa. Suomen tullin henkilökuntaa voitaisiin vähentää ja saada valtiontalouden alijäämä tasapainoon.

Jäsen 3.
Norjalaiset ovat maailman rikkaimpia ihmisiä. Sehän tästä tulee mieleen. Siellä missä on eniten rikkaita, siellä on myös eniten rikollisia. Norjan kannattaisi lopettaa öljynpumppaus, jolloin maa köyhtyisi ja rikolliset siirtyisivät Ruotsiin. Ruotsissa vankilat ovat leppoisen mukavia ja vanginvartijat jaksavat keskustella vankien kanssa. Kielikin on melkein sama.

Jäsen 4.
Miksei perusteta yhteispohjoismaista puolustusliittoa. Rikolliset kerätään ýhteiseen joukko-osastoon ja heitä koulutetaan rauhanturvatehtäviin. Maailmassa on aina kuumia paikkoja, jonne siloposkiset mammanpojat eivät halua mennä. Paatuneille rikollisille se voi olla kasvattava ja terapeuttinen vaihtoehto. Samalla se voi toimia ammatinvalintakoulutuksena. Uusi ura rauhanturvaajana vankilavuosien jälkeen.

Jäsen 5.
Kaikki vankilat ovat vain rikollisuuden kasvukeskuksia. Vangit pitäisi päästää vapaalle avovankilaan. Siviilielämä on heille oiva rangaistus. Nykyisinhän kaikki mielenterveystyökin tehdään pääosin avopalveluna. Miksi vankien pitäisi virua valtion kustannuksella eristettynä ? Eihän se ketään paranna. Kerran viikossa tapahtuva keskustelu vanginvartijan kanssa pitäisi riittää.

Että tällainen tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti