tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulupukit riitelevät alkuperästä

Rovaniemellä Joulupukin pajakylässä on kaksi kilpailevaa joulupukkia. Toinen Joulutalossa ja toinen Joulukammarissa. Molemmat väittävät olevansa oikea joulupukki. Kaikki ymmärtävät, että kyse on suuren luokan skandaalista. Joulupukkejahan on vain yksi. Hänhän jakaa lahjat koko maailman lapsille. Joka muuta sanoo, ei usko joulupukkiin. Niinhän se menee. Nyt kun on ilmaantunut epäselvyyttä joulupukin aitoudesta on pikaisesti tehtävä testejä ja tutkimustyötä siitä, kumpi on aito joulupukki. Toimituksemme on suunnitellut pukkitestin, jonka avulla on mahdollista selvittä aidon pukin alkuperä. Tässä testi, jonka kuka tahansa voi tehdä kotona.

1. Joulupukin eteen marssitetaan joulumuori, joka tunnistaa hetkessä aidon pukin. Se on helppoa, sillä muori tietää hyvin pukin vaatteiden koon, oikeat sukat, hienhajun, henkselit ja alkkarit.

2. Pukeille tehdään DNA-testi. Oikea pukki on satoja vuosia vanha ja valepukki viisi-kuusikymppinen. Ihosta voi raaputtaa vähän näyteainetta, joka laitetaan mikroskooppiin ja homma on hetkessä selvä. Oikean pukin solukko on ikivanhaa ja väärän pukin iho on tuoretta.

3. Oikealla pukilla on poro ja reki. Pukki lähtee jouluaattona Korvatunturilta kiertämään maailmaa. Väärällä pukilla voi olla helikopteri, Nissan tai vaikka taksi. Helppo tarkistaa.

4. Oikea pukki osaa laulaa Joulupukki, joulupukki-laulun. Nimenomaan laulun vastauskohdan, joka alkaa sanoin: Kiitos, kiitos kiltit lapset... Väärä pukki laulaa Joulu on taas tai Kulkuset. Oikea joulupukki ei laula koskaan näitä lauluja, sillä ne kuuluvat lapsille.

5. Joulupukki voi juoda määrättömästi erilaisia juomia. Kahvia, glögiä, drikkejä, mitä vain. Väärä pukki on huppelissa jo pullosta Kossua. Oikea pukki on aina selvin päin, sillä alkoholi ei vaikuta pukkiin mitenkään.

6. Aito joulupukki ei ota maksua. Joulun ja joulupukin tarkoitus on tuoda joulumieltä ja joulurauhaa. Ei satkua tai viisikymppistä, ei joulurahaa. Pukki ei halua kerätä rahaa tai tehdä tiliä. pukki haluaa antaa lahjoja. Tämä kannattaa muistaa aina jouluna.

Näillä pikatesteillä kaikilla muillakin kuin Rovaniemen joulupukin asiakkailla on helppo tapa todeta pukin aitous. Pukilla voi olla taskussaan jonkinlainen Korvatunturin sertifikaatti, mutta se on hämäystä. Tekemällä kuusi pikatestiä pukin alkuperä selviää hetkessä, eikä valitusoikeutta ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti