perjantai 19. joulukuuta 2014

Kuva-arvoitus


Tämän joulun kuva-arvoitus tulee tässä.
Mitä on kuvassa ? Vaihtoehdot ovat:

A. Tuhannes Siwa avattiin Kanarian saarilla. Gran Canarian kaupunginjohtaja Jose Maria Jeesus Tenerifa Lanzarote avasi Siwan sanoin "Tulkoon sinun valtakuntasi". Suomalaiseläkeläisten virta on johtanut laajan kotimaisen tuoteperheen pariin. Myös joku paikallinen asukas on astunut kauppaan sisään.

B. Kokoomuksen kannatusluvuista 2013-2018 on tehty graafinen käyrä. Vaikka nyt mennään pohjalukemissa, on jatkossa luvassa taas yli kahdenkymmenen prosentin kannatusta. Puheenjohtaja Stubb haluaa keskittyä jatkossa oikeisiin poliittisiin kysymyksiin kuten sote-uudistus, valtion talous, eläkeuudistus, Venäjä-pakoitteet/pakotteiden poiistaminen ja EU:n finanssiasiat. "Intoilu ei kuulu puolueen toimintatapaan", toteaa Stubb.

C. Guggenheimin museon pihalle on rakennettu ensimmäinen taideteos. Se on kuulun peltolammilaisen taiteilijan teos "Siwan jouluvalot". Teoksen hinta on vajaa kymmenen miljoonaa euroa. Tekijä ei halua julkituoda itseään sen enempää.

D. Imatran Valtionhotellin pihan joulu-ja uuden vuoden valot. Valojen alennusmyynti alkoi jo ennen joulua venäläisten peruttua lomamatkat Suomeen. Halvalla menee, mutta ehkä joku suomalainen on kiinnostunut Itä-Suomesta ja pakkasukosta, tai sinisistä valoista.

E. Kuuban kansa juhlii uuden yhteistyön alkamista Yhdysvaltojen kanssa. Rekvisiittana kuuma kuubalainen son-musiikki, perinteiset kuumat Cuba Libre-juomat (vapaa Kuuba), paahtavan kuuma ilmasto, kuumat juhlavalot ja kuumat, tanssivat kuubalaiset vartalot. Taustalla kuuluvat kansan Fidel- ja Raul-huudot. Fidel Castron pitkiä kuuden tunnin puheitaa lähetetään radiosta ja televisiosta koko joulun ajan.

F. Nightwishin esiintymisvaloja testattiin Tampereen Ratinassa. Ensi kesänä maailmankuulu kiteeläinen heavyorkesteri Nightwish heittää stadionkeikan Mansesterissa. Valoja testattiin pimeän aikaan. Kesällä on niin valoisaa, ettei testaaminen onnistu. "Hyvältä näyttää", sanoo tilaisuuden promoottori, basisti, vokalisti ja kosketinsoittaja NN.

G. "Venäjällä ruplan kurssin romahtaminen ei ole johtanut kriisiin", totesi presidentti vuotuisessa puheessaan lehdistölle. "Hieman säästetään sähkössä, mutta uudenvuodenvaloista ei tingitä", totesi presidentti puheensa lopussa. Kremlissä ainakin valot loistavat kirkkaana kuten kuva osoittaa.

H. Vain elämää-ohjelman pikkujoulut olivat hauskat ja tunteikkaat. Kaikki itkivät aluksi, keskivälisllä ja lopuksi. Esiintyjät lauloivat toistensa joululauluja eikä itkusta meinannut tulla loppua. Tilaisuus oli niin liikuttava, että juhlavalot jätettiin palamaan koko talveksi juhlapaikalle. Tilaisuudesta on tulossa ensi jouluksi video, jossa jouluvalot ovat keskeisessä roolissa. Taustalla soivat tähtien esittämät joululaulut.

I. Tukholman edustalla on nähty merkkejä sukellusveneiden valoista. Toinen vaihtoehto on Itämeren ilmatilassa ilman transponderia lentävien sotilaslentokoneiden perävalot. Kumpi tahansa voi olla kysymyksessä. Kaikki me kuitenkin tiedämmen kenen valoista on kyse. Aivan. Juuri niin.

Osallistu kilpailuun ja voita arvokkaita palkintoja. Kaksi ensimmäistä palkintoa ovat vapaa sisäänpääsy Kanarian Siwaan. Viidelle seuraavalle olemme lähettäneet nimikirjaimilla varustetut Nightwish viinipullolaatikot.
Oikeat vastaukset ja voittajaluettelo julkaistaa pian tämän blogin palstalla ensi viikon alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti