perjantai 19. joulukuuta 2014

Raskasta Joulua

Nyt heavygenre on tehnyt uuden aluevaltauksen. Raskasta joulua-konserttisarja vyöryy yli koko maan. Kyse on heavymuusikoiden konsertista, jossa lauletaan joululauluja heavyasenteella, sovituksina ja volyymilla. Konsertit ovat olleet suuri menestys, sillä hellapuolen ihmisillä ei ole ollut aiemmin tatsia joulun sanomaan. Nyt on. Odotan kiihkeästi, että nämä asenteella olevat ikääntyneet heavystarat alkavat seuraavaksi sovittamiaan virsiä. Sehän on varmasti tulollaan. Erilaiset iskelmä ja rock maailman tähdet ovat jo valloittaneet kirkkoja joulukonserteillaan. Näin se maailma muuttuu. Alakerran ja yläkerran asenteet ovat löytämässä yhteisen tekijän. Se on menestyksen hamuaminen, raha, musiikillinen paatos ja välineenä joulun sanoma.

Vähän samaa kuin poliitikkassa. Poliitikon paras ymmärtäjä on toinen poliitikko, vaikka hän olisi yhteiskunnalliselta näkemyksiltään vastakkaista mieltä. Hän ymmärtää kuitenkin jutun luonteen ja elää samaa elämää. Näin myös heavyasenteen intoilijat. Joulu on tuottava väline ja yleisöä ja rahaa tuottava mahdollisuus.

Tässä on myös kova kilpailija Vain elämää-formaatille. Kohta heavyfanit itkevät joululaulujen heavyversioille ja kaikki tallennetaan albumeihin. Luvassa on levyjä ja formaatin myyntiä ulkomaille. Näinhän se tinkimätön asenne toimii. Kun raha kassaan kilahtaan niin sielu helvettiin vilahtaa. Vai oliko se taivas ? Sisimmältään tällä asenteella on konservatiivinen olemus. Samoilla linjoilla on Sanoma konsernin Radio Rock. Muodollisesti vapaamielinen, mutta sisimmätään populistinen Ja rajoittunut. Tässä mielessä rockasenne on ahdasmielisyyttä, vankilaa ja todellisen vapauden vastakohta. Aivan muuta kuin riippumaton vapaus, jolta sen tahdotaan näyttävän. Mutta ne ajat olivat ja näyttävän menneen. Ehkä ainoita vapauden ja riippumattomuuden tuulia näkyy joissakin taiteilijoissa. Tässä mielessä heavyasenteen markkinoijilla on oikeasti myynnissä raskasta joulua. Sanan varsinaisessa mielessä. Vai pitäisikö sanoa: rajoittavaa asenteelista joulua ? Tai asennetta ?

Pidän suorasta, konstailemattoman ja aidosta uhosta. Sille on varmasti aina tilausta. Nyt näyttää siltä, että asenteesta on tehty kauppatavaraa, jolla myydään kaikenlaista keinotekoista soopaa. Raskasta on juuri sellaista oikean sisällön menettäneiden myyntituotetta. Osta tai sinulla ei ole oikeaa asennetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti