Vapaat kokit innostuivat kokeilemaan yrttejä. Alanya-kaupasta saa torstaisin tuoreita yrttejä ja vihanneksia edulliseen hintaan. Ostin ison nipun minttua, korianderia ja persiljaa sekä pussin vihreitä suippopaprikoita ja kevätsipulia. Muita aineksia ovat piirakkapohjan aineet, ruokakerma ja kananmunat.
Piirakkapohjaan tulee 125 gr voita, 3 dl jauhoja ja 2 rkl vettä. Survotaan taikina vuokaan ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan. Pannulla paahdetaan pari paprikaa ja sipulia. Revitään sekaan mintun, korianderin ja persijanlehtiä. Sekoitetaan ruokakermaa ja kaksi kananmunaa. Paistetaan vuoassa olevaa piirakanpohjaa vajaa kymmenen minuuttia. Lisätään kasvissekoitus ja päälle kermaseos. Suolaa ja pippuria. Päälimmäiseksi pari, kolme desiä juustoraastetta. Piirakka paistetaan parissa sadassa asteessa puoli tuntia.
Ja sitten "naatitaan, naatitaan, vaan ei laakasta".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti