sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Jauhelihamuhennos ja lohkoperunat

Leikkasin kuusi isoa perunaa neljän lohkoihin. Keitin lohkoja suolavedessä kymmenen minuuttia. Sitten kaadoin veden pois ja sekoitin kulhossa perunoihin maustekastikkeen. Kastikkeessa oli öljyä, makeaa chilikastiketta, chilirouhetta, pippurisekoitusta, timjamia ja suolaa. Siirsin maustetut lohkot uunipellille ja pelti uuniin 200asteeseen puoleksi tunniksi.

Keitin pari desiä vettä, johon lisäsin puoli desiä linssejä. PiLkoin yhden sipulin, kolme valkosipulin kynttä, puolikkaan porkkanan ja puolikkaan jalapenon. Pehmensin kasviksia pannulla öljyssä, lisäsin 400 gr sika-nautajauhelihaa, linssit, desin vettä ja desin tomaattimurskaa. Mausteeksi pippuria, keltajuurta, juustokuminaa ja suolaa. Lisäsin kourallisen persiljanlehtiä. Annoin paistoksen kypsyä hiljalleen parikymentä minuuttia.

Jauhelihamuhennos oli hieman chili con carneen omainen. Lohkoperunat olivat sisältä mehevät ja pinnalta rapeat. Kevyt salaatti ja keskiolut täydensivät tämän mainion, kevyesti tulisen ruoan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti