lauantai 7. kesäkuuta 2014

Vihreä viikko

Kulunutta viikkoa on vietetty vihreän merkeissä. Vihreä viikko huipentui Vihreiden puoluekokoukseen. Siinä keskeisenä asiana oli päätös, ettei Vihreä puolue toimi kahden puheenjohtajan mallilla. Tämä on tärkeä päätös ja vihreä ideologia saa maassamme lisää jalansijaa ja uskottavuutta.

Edellisellä viikolla vietettiin punertavaa viikkoa. Kohokohtana oli SDP:n puheenjohtajavaali, jossa jännittävien käänteiden jälkeen valittiin uusi puheenjohtaja. Vanha sai väistyä ja uutta voimaa pantiin johtoon. Urpilainen väistyi ja nuorekas ja notkea Rinne astui remmiin. Vihreällä viikolla saatiin kuulla uutisia, sillä puheenjohtaja Rinne ryhtyi valtiovarain ministeriksi. Siinä oli hyvin vihreä ratkaisu, jonka seurauksena tulee lisää uskottavuutta ja jalansijaa. Ainakin hiilijalanjälki on muuttunut.

Sininen viikko on pian edessä. Siinä kolme kokoomuslaista puheenjohtajaehdokasta yrittää nousta paitsi puheenjohtajaksi myös pääministeriksi. Kansan suosikki Stubb on kansansuosikki. Vapaavuori on kokoomusväen suosikki, koska hän on suorapuheinen. Risikko on nainen. He ovat kiertäneet maata, mutta unohtaneet ekologian ja hiilijalanjäljen. Videotreffeillä olisi säästynyt paljon aikaa rahaa ja luonnonvoimia. Joku heistä on kuitenkin pääministeri ja vihreiden arvojen vaalija.

Vihreä viikko on siten toiminut ihmiskunnan hyväksi, ilmaston lämpenemisen estämiseksi ja luonnonvarojen tuhlauksen ehkäisemiseksi. Ainakin jos katsoo puheenjohtajien valintaa, joka on vihreän viikon syvin tarkoitus ja päämäärä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti