lauantai 7. kesäkuuta 2014

Helsingin poliisille uudet ohjeet

Osittain Aarniojupakan seurauksena Helaingin poliisi on saanut uudet toimintaohjeet. Helsingin huumepoliisin päällikön toimintatapojen tutkinnassa on paljastunut asioita, jotka tulee muuttaa. Tässä uudet ohjeet:

1. Huumeita ei saa myydä isoja määriä. Jos kuotenkin joutuu myymään isoja määriä, ei voitto saa ylittää satoja tuhansia euroja per poliisi.

2. Järjestäytyneen rikollisuuden pomojen kanssa käytävät neuvottelut tulee tehdä julkisuudelta salassa. Jos paras kaveri sattuu olemaan rikollispomo, tulee yhteiset bisnekset hoitaa jonkin ulkopuolisen firman kautta. Ei missään nimessä poliisin nimissä.

3. Iloisten tyttöjen käyttö on kielletty työajalla. Jos tätä ei voi noudattaa, tulee asiat hoitaa samojen tuttujen henkilöiden kanssa. Vaihtamalla ei vaimo parane. Senhän jokainen eronnut ja uuden avioliiton solminut tietää arkielämässä.

4. Yhteistyötahojen kanssa hankitut suuret rahamäärät tulee sijoittaa pankkiin, uusiin liiketoimiin, ulkomaille tai rahanpesuun. Rahaa ei saa kätkeä omakotilan pihamaalle. Se voi pilaantua tai joku voi löytää sen sieltä.

5. Poliisin tehtävänä on torjua rikoksia, ei suojella rikollisuutta. Tästä voidaan poiketa, jos siihen on jokin erityinen syy. Tällainen voi olla oma etu, läheiset suhteet kriminaaliin ainekseen tai jännityksen hakeminen tylsään työhön. Jälkimmäisessä tapauksessa asiaa voidaan pitää työhyvinvointiin liittyvänä toimintana, jolloin siihen voidaan käyttää asinaan varattuja määrärahoja.

6. Helsingin poliisin tulee pitää tutkimuksensa oman talon sisällä. Mitään yhteistyötä, kanssakäymistä tai tietovuotoja keskusrikospoliisin tai heinähattujen poliisilaitoksiin ei sallita. Tämän varmistamiseksi kaikki Helsingin poliisin keskustelut käydään huoneissa, joissa ei ole langattomia mikkejä, muistiinpanovälineitä, tietokoneita tai muita härpäkkeitä. Joka tämän rikkoo, joutuu osatamaan osastonsa kahvipaketit kahden vuoden ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti