torstai 26. kesäkuuta 2014

Hersonissos


Juhannus ja pieni lomanen meni Kreetan Hersonissoksessa. Aurinko paistoi ja lämpötila oli yön 24 asteesta päivän 36 asteeseen. Hersonissos on aika lähellä pääkaupunki Helaklionia eli Iraklionia. Siellä on myös Nikos Kazankstakisin nimeä julistava lentokenttä. Puolen tunnin bussimatka Hersonissokseen. Tämä muutaman tuhannen asukkaan kaupunki on puhdas turistikylä. Yksi parin kilometrin pääkatu, jonka varrella on kaiken maailman ravintolat, vaatekaupat, matkamuistomyymälät ja supermarketit. Autonvuokrausta oli myös tarjolla viidenkymmen metrin välein. Hotelleja, hotelleja, hotelleja ja niissä kaikenmaailman turisteja. Meidän hotellissamme Pela Mariassa oli paljon Puolan, Venäjän ja itä-Euroopan maiden matkailijoita. Oli toki brittejä ja tulppaanimaan turistejakin sekä saksalaisia. Itse Kreeta ja kretalainen kulttuuri jäi paljolti näkemättä ja kokemataa. Bussikuski huusi matkustajille sen verran railakkaasti, että meillä työpaikka olisi mennyt alta käytöstapojen puutteeseen. Lentoasemalla oli sähläystä ja pieniä outoja teitokatkoja, mutta lopulta kaikki meni putkeen. Hotellissa, kaupoissa ja beachilla paikallisten käytös oli erinomaisen kohteliasta. Tosin ravintoloiden sisäänheittäjät olivat aika tunkeilevia ja kävely ravintolakadulla oli vedettävä kylmän viileästi.

All inclusive- matka keskittyi ruokailuihin, juomiin ja auringon palvontaan. Matkan hinta oli oivallinen 488 € per persoona. Kun lennot maksoivat kolmesataa, jäi hotelli- ruokailu- ja juomakuluihin 188 €. Jos sen jakaa seitsemällä, saadaan päivän hinnaksi 27 euroa. Ei paha ! En tiedä, mitä tästä jää hotellille, mutta kolme ateriaa päivässä, viiniä ja olutta (jokunen uzokin tuli juotua) ja kerran päivässä siivottu hotellihuone sisältyivät tähän hintaan. Ruoka oli perinteistä kreikkalaisruokaa. Paljon salaattia, fetaa, oliiveja, piiraita, pastaa, liharuokia, moussakaakin. Ruoka maistui lähinnä lastenruoalta eli vanhan ajan kotiruoalta. Ei se mitään. Viimeisenä iltana kävimme syömässä tuoretta kalaa rantaravintolassa. Aallot kuohuivat taustalla ja livefonisti soitteli taustanauhan päälle r´n b- musaa. Ilmetty Kreetan David Sandborn. Ainutlaatuinen paikka.

Ranta oli paikoitellen kallioista, mutta pieniä heikkabeachejä löytyi pienin välein. Niistä sai vuokrata rantatuolin ja varjon ja takuuvarma aurinko kuului hintaan. Samoin sopivat aallot. Yhtenä päivänä oli muutama pilvi, mutta muuten paahde oli jatkuva, sopiva ja ihoa hyväilevä.

Päätellen suurista määrästä autovuokraamoja, turistit käyvät paljon pörräämässä ympäri saarta. Auton vuokraus maksoi listahintana 20 ekeä vuorokausi, mutta rajuja alennuksia oli kaikkialla tarjolla. Itse keskityin kuitenkin jalkaliikuntaa ja neljänä aamuna juoksin pienen lenkinkin. Se olikin päivän pelastus, sillä ruoka maistui ihmeen hyvin kolme kertaa päivässä. Ja lopputuloksena olikin parin kilon painon kasvu. Jihaa !

Kuvassa oleva henkilö on kuvan laidassa. Sillä ei ole mitään tekemistä ns. laitamyötäisen kanssa. Sen sijaan kirkkaan valon sokaisema kuvaaja oli hieman hukassa hakiessaan oikeaa kohdetta. Lopussa kiitos kuitenkin seisoi ja linssiin tallentui satunnainen matkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti