maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tiedotuksia ilmatilanloukkauksista

Suomen ilmatilaan lensi kaksi venäläistä lentokonetta. Joidenkin mielestä ilmatilanloukkaukset liityivät johonkin, joidenkin mielestä eivät liittyneet. Tässä ei ole mitään uutta, sillä loukkauksia tapahtuu muutama vuodessa. Sen sijaan sotku aiheutui suomalaisten koneiden reaktioista, eikun reaktioiden puutteesta, eikun pääministerin ilmoituksesta ja väärinkäsityksestä, eikun ilmavoimien reaktioista ja tiedotuksesta, eikun puolustusvoimien tiedotuksesta, eikun puolustusvaliokunnan tietämättömyydestä, eikun Savon Sanomien tiedoista, eikun Savon Sanomien nimettömistä lähteistä, eikun ilmavoimien tietovuodosta, eikun ilmavoimien mahdollisesta tietovuodon selvittämisestä.

Joka tapauksessa varmaa on se, että Suomen ilmatilaa loukattiin. Sen jälkeen ei tiedetä lähtivätkö suomalaishävittäjät ilmaan vai odottivatko ne Savon Sanomien toimittajia. Tämän jälkeen pääministeri luuli koneiden olleen ilmassa ja kertoi muille tiedotusvälineille, jotain mikä ei ollut totta. Sen jälkeen ilmavoimat huolestui, koska mitään sellaista tietoa ei kerrota julkisuuteen. Ne ovat salaisuuksia. Siitä puolustusvoimat veti herneen nenään. Mitään tietoja ei myöskään kerrottu puolustusvaliokunnan puheenjohtajalle, joka on sentään eduskunnan valitsema.

Lopussa kiitos kuitenkin seisoo. Loppuviikosta puolustusvaliokuntaa ja puolustusvoimia informoidaan ilmatilan loukkauksesta. Tai ei oikeastaan siitä vaan siitä, mitä ja missä olivat suomalaiset hävittäjät ja kuka antoi tietoja kenelle ja mistä. Vahvasti näyttää siltä, että puolustusvoimiin tarvitaan lisää määrärahoja, koska ylitöitä on tehty liikaa, koneita ja lentäjiä on liian vähän ja tiedotusväki ei tiedä mistään mitään. Samat tahot ovat myös sitä mieltä, että valtion tulee säästää ja vähentää lainanottoa. Kestävyysvaje on saatava kuntoon. Jatkossa määrärahoja tulee tulvimalla lisää, koska kaikki ovat yhtä mieltä puolustubudjetin pienuudesta, lentokoneiden uusimisesta, puolustusvoimien modernisoimisesta ja määrärahojen lisäämisestä. Eli kuten sanoin, lopussa kiitos seisoo. Siinä syy, miksi asiasta ei informoitu oikeaan aikaan, oikeille tahoille, oikeista asioista.

Tänään maanantaina, pari viikkoa ilmatilanloukkausten jälkeen, valtioneuvoston on antanut asiasta tiedotteen: Kyseessä oli väärinymmärrys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti