sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Ruokalajien alkuperä

Ateriat voidaan jakaa neljään ryhmään niiden kehittymisen myötä: juhlaruokalajit, arkiruokalajit, jäteruokalajit ja säilytysruokalajit.

Juhlaruokalajit ovat kehittyneetjuhlahetkien myötä. Kun juhlitaan naimisiinmenoa, merkkipäivää tai sadonkorjuuta, teurastetaan lammas ja laitetaan parasta pöytään. Tätä tapahtuu harvoin, mutta kun juhlitaan silloin ei säästellä. Juhlaruokien myötä perinteet jatkuvat ja laatu säilyy.

Arkiruokalajit ovat usein tavallisista ainesosista kyhättyjä, nopeasti valmistettuja ja halpoja ruokia. Kun joka päivä pitää syödä, ei ole varaa satsata kalliisiin raaka-aineisiin tai pitkäkestoiseen valmistamiseen. Vatsan täyttäminen on tärkeämpää kuin kulinaariset kokemukset. Arkiruokaa tehdään useammaksi päiväksi kerralla. Silloin se on nopeasti saatavilla ja tarvittavana vararuokana. Laatikot, padat, peruna ja riisiruoat ovat tätä ryhmää.

Jäteruokalajit eivät ole sinänsä jätteistä tehtyjä, mutta ne ovat tehty jäljelle jääneistä ruoka-aineista. Tarkkaa ohjetta ei ole vaan ruokaan voidaan laittaa erilaista tavaraa mitä ruokakaappiin on jäänyt. Pizza, pyttipannut ja erilaiset keitot ovat vapaasti inspiroitavia ruokalajejä. Tuoreusepäilyt voi peittää voimakkailla maisteilla.

Samantyyppinen mausteutus on taustana erilaisilla pitkään säilötyillä tai kuivatuilla ruoka-aineilla. Säilytysruoan myötä on ollut mahdollista selviytyä ilman luonnon antimia tai huonon metsästys ja kalastusonnen antia. Pitkään säilötyistä ruuista ei yleensä tehdä mitään herkkuruokia vaikka poikkeuksiakin löytyy kuten parman kinkku tai pitkään kypsytetyt juustot. Hernekeitto, lipeäkala ja suolalihasta valmistetut liharuoat ova tätä sarjaa.


Lähteet:

Kirjoittajan oma pää ja erityisesti päässä olevien aivojen lohkot

Kotikokin keskipitkä kokemus erilaisten ruokalajien parissa ja muunkinlainen puhdetyö keittiössä

Nautiskelu ja ateriointi ruokapöyhässä ja ravintoloissa

Vatsan väänteet ja vatsataudit, joiden alkuperä on pilaantuneissa ruoka-aineissa

1 kommentti:

  1. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
    Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

    VastaaPoista