perjantai 27. kesäkuuta 2014

Mitä tekisin ?

Tänään on outo ilta. Telkusta ei tule jalkapalloa. Mitä tehtiin ennenkuin jalkapallokisat alkoivat ? Hyvä kysymys. En tiedä. En muista.

Ongelman takia otin yhteyttä tunnettuun toimintaterapeuttiin, joka antoi viisaita neuvoja:

1. Ei saa jäädä tuleen makaamaan. Tarkoittaa, ettei saa jäädä yksin istumaan sohvalle odottelemaan ottelun alkua. Pitää ottaa itseään hihasta ja lähteä ulos lenkille.

2. Lenkkikengät ovat jääneet pieneksi, ostamatta tai niitä ei ole. Tarkoittaa, että kannattaa ottaa hyvät kävelykengät ja mennä suoraan kylän, taajaman tai kaupungin keskustaan. Siellä on monta vaihtoehtoista mahdollisuutta

2.a. Juhannusalennusmyynnit ovat alkaneet. Voit ostaa lenkkarit, värilliset shortsit tai uuden t-paidan. Mene kotiin ja painu lenkille. Joku saattaa luulla sinua jalkapalloilijaksi.

2.b. Tutustu paikkakuntasi kulttuuritarjontaan. Jokaisella paikkakunnalla on muistomerkki, suihkulähde, kirjasto tai kulttuurikeskus. Olet huomannut sen aina, mutta ohittanut sen rutiininomaisesti. Lähesty kohetta ja tule vaikuttuneeksi. Kulttuuri on hyvää terapiaa särkyneelle sydämelle. Miksei myös jalkapalloanemiasta kärsivälle katsojalle. Nauti ja palaa valaistuneena kotiin.

2.c. Piristy paikallisella huoltsikalla, Ärrällä tai K-marketissa. Ellet ole tänään vielä käynyt niissä, tee se nyt. Käy jokaisessa vuorotellen ja huomaa, etä kanssaihmiset ovat yhtä pahantuulisia kuin sinäkin. Ryhdy juttusille jalkapallosta ja kerro miten raskasta on odottaa vuorokausi uusia pelejä. Spekuloi myös tulevaa maailmanmestaria. Siitä saat asiantuntijan leiman ja itsetuntosi vahvistuu.

2.d. Mene paikalliseen pubiin. Sano läheisen pöydän punasilmäiselle kaveriporukalle, että vihaat futista ja tykkäät golfista ja kahvakuulasta. Ei aikaakaan, kun tulee muuta ajateltavaa. Olet sopiva vihan kohde ja kasvaneet ongelmasi saavat sinut unohtamaan entiset pikku ongelmasi. Jos selviät tästä tilanteesta ehjin nahoin voit mennä tyytyväisenä kotiin.

3. Katso ympärillesi keitä muita asunnossasi elää. Mikäli kaikki vaikuttavat vanhoilta tutuilta, ei ole syytä huoleen. Mikäli muu porukka näyttää täysin vieraalta, ala tekemään tuttavuutta. Heistä voi tulla sinulle uusi perhe. Kaikki on mahdollista. Eihän sitä koskaan tiedä. Kannattaa ottaa tilanteesta vaari. Saatat löytää vaikka elämäsi puolison.

4. Jokaisella paikkakunnalla on joku alasarjan joukkue. Paikallislehdessä on pikkuilmoituksia, joissa kerrotaan peleistä. Mene katsomoon ja kannusta kotijoukkuetta. Jos paikalla on pari muuta katsojaa, lyöttäydy heidän seuraansa. Osta kioskista makkara, kahvi ja kaulaliina. Huutele Messin, Ronaldon, Suarezin ja Neymarin nimiä. Vaikka peli onkin alkeellisen näköistä, kyse on samasta lajista. Tämä on saattohoitoa, jos mikä. Ottelun jälkeen olet piristynyt ja kestät seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti