perjantai 27. kesäkuuta 2014

Lohkovaihe päätökseen

World Cupin lohkovaihe saatiin eilen päätökseen. Euroopasta jatkoon pääsi kuusi maata; Saksa, Hollanti, Belgia, Sveitsi, Kreikka, ja Ranska. Etelä-Amerikasta on mukana viisi maata; Brasilia, Argentiina, Chile, Kolumbia ja Uruguay. Väli- ja Pohjois-Amerikasta on mukana kolme maata Meksiko, Costa Rica ja USA. Afrikasta on mukana kaksi maata; Nigeria ja Algeria. Aasia ei saanut yhtään edustajaa. Pettymyksiksi voidaan lukea Espanjan, Italian ja Englannin putoaminen. Noutaja tuli myös Portugalille ja Venäjälle. Yllätyksinä voidaan pitää Costa Rican, USA:n, Algerian ja Kreikan jatkopaikkaa. Muuten kuudentoista joukossa on tuttuja maita.

Yksi jalkapallon suola on lohkovaihe. Keskitason joukkue voi päästä jatkoon onnistuneen arvonnan seurauksena. Samalla se tekee toisista lohkoista jännitävämpiä, kun kovat joukkueet joutuvat heti kättelyssä vastakkain. Parempaa vaihtoehto tällä joukkuemäärällä on vaikea löytää. Nyt ainakin Kreikalla kävi hyvä tuuri. Jatkossakin sillä on mahdollisuuksia, kun vastaan asettuu yllättäjä Costa Rica. Tosin Costa Rica ei välttämättä ole mikään helppo vastus.

Voittajan spekulointi pääsee kunnolla vauhtiin. Brasilia ja Argentiina voivat hyvinkin olla loppuottelupari, mutta myös Kolumbia, Chile, Saksa ja Hollanti ovat olleet vahvoja. Voittaja voi olla myös joku yllättäjistä. Kotijoukkue on aina ollut korkealla näissä kisoissa. Varmasti kaikki Etelä-Amerikan maat janoavat mestaruutta juuri Brasiliassa. Joukkueet tuntevet hyvin myös toistensa pelitavat, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähdään jatkossakin. Katsojia tullaan hemmottelemaan jatkossa kovilla peleillä. Kiitoksen sana kuluu myös Ylelle, meidän verovaroin rahoittamlla tv-yhtiölle. Iso puristus yleläisiltä ja hieno mahdollisuus jalkapallon ystäville ilman lisämaksuja. Nostan hattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti