keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Uudet ministerit

Hallitus on pikanopeasti nimittänyt uudet ministerit. Odotetusti kokoomus ja demarit ottivat omansa. Muutoinhan pikkupuolueiden puheenjohtajat joutuisivat tappelemaan omasta ministerinpaikasta kun muutkin saavat. Nyt isot puolueet jakavat salkut ja sillä hyvä. Sehän sopii viisikolle.

Uusien ministerien nimet ovat pysyneet vielä salassa, mutta arkadianmäen haukat ovat kertoneet varmoina pidettävien ehdokkaiden nimet. Kokoomukselle lankeaa liikenneministerin salkku. Siihen saatiin suostuteltua pitkän, mutta vaikean saunaillan jälkeen poika Turusta, Ilkka Kanerva. Hänen meriittinsä tulevat paitsi tietoliikenteen käytöstä, myös vankasta ministeriöiden tuntemuksesta. Kanerva tuo vakautta ennestään tuuliviireinä tunnettujen Kataisen ja Vapaavuoren rinnalle. Sitäpaitsi ei yhtään tekstariskandaalia tänä vuonna.

Demareiden saama jalkapalloministerin (ex-oopperaministeri) paikka olikin huomattavasti vaikemman neuvottelun takana. Ei niin, ettei olisi ollut halukkaita. Pikemminkin oli runsaudenpulaa. Ilkeämieliset olisivat halunneet Antti Rinteen, jos hän luopuisi puheenjohtajtaistosta. Sitten tämä Junger. Hän haluaisi kaikki ministerin salkut, kun on niin fiksu. Erkki Liikanen haluaisi lähteä Brasilian MM-kisoihin valtion kustannuksella. Antti Lindtman ei halua futista vaan valtiovarainministerin salkun. Antti Kalliomäki haluaa seivsäministeriksi ja Bryggare aitaministeriksi. Hanna Tainio olisi sopiva, mutta hän äänesti Tampereen tunnelin rakentamisen puolesta. Mutta ministerin paikka menee "en ole katkera, mutta työni jäi kesken"-ministerille eli Jukka Gustafssonille. Hän on entinen futiksenpelaaja ja suostui helposti luopumaan opetusministerin hommista, yhteiskuntatakuun ja oppivelvollisuuden lisäämisen uudistamisesta. Nyt odottaa Arhinmäeltä vapautuvat kuukauden vapaaliput Brasiliaan.

Vanhassa vara parempi, sanoi mummo kun kaivoon hyppäsi. Vai miten se meni ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti