tiistai 11. maaliskuuta 2014

Krimin vaalitarkkailijat

Krimin vaaleja tarkkailemaan on lähdössä ihmisiä eri puolilta Eurooppaa. Yksi yhteinen piirre heillä kuitenkin on. He ovat joko venäläisiä tai venäjämielisiä. Vaalitarkkailun tulos on näin varmistettu etukäteen. Todennäköisesti myös äänestystulos. Suomesta on lähdössä eräs dosetti. Hänhän on siinä mielessä hyvä vaalitarkkailija, että hän tarkkailee kaikkiea puolueettomasti Venäjän ja Putinin näkökulmasta. Dosetti on jo ilmaisuut, ettei Krimillä tarvitsisi järjestää mitään vaaleja, koska Neuvostoliiton kansanedustuslaitos ei ole vahvistanut Krimin itsenäisyyttä vuodelta 1956. Vaalivoiton varmistamiseksi äänestysoikeus lienee kaikilla Venäjän kansalaisilla.

Jos siis olet terve täysi-ikäinen, kansallisuudeltasi venäläinen tai kannatat muuten Venäjää, pistä hakemus sisään. Dosetti valitsee Krimin vaalivalvontavaliot. Tai Krimin vaalien keskusjohto. Palkintona matkalippu vapaaseen Krimiin. Paikkaan, johon Etyjin tarkkailijatkaan eivät päässeet.

Näyttää siis siltä, että krimiläiset äänestävät Venäjään liittymisen puolesta. Venäjä tarvitsee balsamia haavoilleen, jotka tulivat Neuvostovallab romahduksen takia. Putin tarvitsee maailmanvalloitusta tunteakseen itsensä tsaariksi (venäläinen traditio). Nato on uhkaavana naapurina liian monella suunnalla. Harmillinen tosiasia taitaa olla kriisin vaikutukset maailmantalouteen. Kun talous on juuri ollut lähdössä liikkeelle, tulee uusia mutkia matkaan. Armeijoiden varustelu alkaa lisääntyä ja se lihottaa maailman sotateollisuutta. Suomessakin on jo vaadittu puolustusmäärärahojen kasvattamista. Tämän kriisin varjolla se lienee helppo juttu.

Kevennyksenä todettakoon eräs vanha tankerovitsi Ahti Karjalaisesta:
Kysymys: Mitä Ahti Karjalainen sanoi pitäessään puhetta Krimillä ?
Vastaus: "Hello, all kriminals !"
Miten se osasi ennustaa tämänkin ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti