torstai 20. maaliskuuta 2014

Jääkiekon pleijarit alkavat

Liigan puolivälierät hujahtavat käyntiin perjantaina. Otteluparit Kärpät - HPK, Tappara - Pelicans, Lukko -Blues ja Saipa - Jyp.

Kevätalven yllättäjä HPK haastaa liigamestariksi julistetun Oulun Kärpät. Vaikka Kerho on ollut voitokas kymmenessä viime pelissä, vaikea uskoa putken jatkuvan. Kärpät välieriin.

Tappara on oireillu viime peleissä, mutta viime vuoden hiuksenhieno tappio Ässille finaaleissa on muistissa. Pelsujen nälkä ei riitä. Välieriin pääseminen on jo lahtelaisille voitto. Tappara välieriin.

Lukko on nyt vihdoin saamassa tulosta. Joukkue jaksaa painaa läpi ottelun ja tutkapari Vahalahti-Gagnon on huippukunnossa. Lukko vahvempi kaikilla osa-alueilla. Lukko välieriin.

Saipa on Lukon lailla pelaamassa parasta kauttaan. Jypin rutiini on kuitenkin vahva. Tämä sarja voitetaan tahdonvoimalla ja sitä on sputnikeilla enemmän. Saipa jatkoon.

Välierissä Kärpät ja Tappara kaatavat kuitenkin Saipan ja Lukon.

Loppuottelu Kärppien ja Tapparan välillä on kova. Materiaaliltaan parempi Kärpät saa koko Lapin ja Pohjolan tuen. Dynamomainen Tappara ja juonikas Rautakorpi ovat manselaisten voimanlähteitä. Pitkä välimatka tulee Kärppien eduksi, koska he harjoittelevat sitä vuosittain. Loukkaantumiset saattavat sotkea joukkueita. Tasaisen finaalisarjan voittajaksi tulee joukkue, joka pystyy kasvamaan nykyisestä. Veikkaan Tapparaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti