lauantai 22. maaliskuuta 2014

Lottotuotot vähenivät

Lotto tuotti viime vuonna kymmenen milliä vähemmän kuin edellisenä vuonna. Syitä haetaan kissojen ja koirien kanssa. Yksi varteenotettava syy on ollut lottoarvonnan siirtyminen Yleisradiolta Maikkarille. Kansa ei lähtenyt mukaan uudistettuun ohjelmaan ja se näkyy myös lottoajien määrissä. Sen mitä Veikkaus voitti uudella sopimuksella, sitä enemmän tuli takkiin katsojien vähenemisen myötä. Vähentyneitä tuottoja paikataan rahastoista. Vuosien varrella on rahastoitu voittoja ja niillä varmistetaan etteivät edunsaajat: tiede, taide, urheilu ja nuorisotyö joudu tyytymään pieneviin avustuksiin.

Veikkauksen johtoryhmässä on varmasti melkoinen pörinä. Todennäköisesti tuottojen hupeneminen kaventaa myös johtajien bonuksia. Mikä sitten avuksi ? Yleensä isojen voittomiljoonien kutsu on motivoinut köyhää kansaa. Mutta siinäkin on rajansa. Kovin moni ei käytännössä voita mitään, joten unelmilta katkeaa siivet. Epäilen, että Veikkaus joutuu miettimään uuden rahapelin lanseeraamista. Siinäkin on puolesa, sillä liika hajanaisuus voi kääntyä itseänsä vastaan.

Rahastojen käyttäminen on myös harmillista, koska tarkoitus on ollut rahoittaa Olympiastadionin remonttia rahoista. Liikunnan, kulttuurin ja nuorisotyön kesken on sovittu, että yhden saadessa muutkin saavat osan rahastorahoista. Nyt liikkumatila kapenee. Tarvitaan poliittisia päätöksiä. Löytyvätkö ne ministeri Arhinmäen pöytälaatikosta ? Vai tarvitaanko maan hallituksen sovittelua ? Joka tapauksessa Veikkauksen johdon päätä ei silitellä poliitikkojen taholta. Voi olla, että pientä selittelyn makua on ilmassa tai muuten tulee raippoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti