lauantai 22. maaliskuuta 2014

Facebookista eroamisen sietämätön keveys

Nyt on tutkittua tietoa Facebookista eroamisesta. Tai oikeammin pelosta mitä tapahtuu sen jälkeen, kun eroaa Facebookista. Tutkija Tero Karppi on tehnyt uraauurtavaa tutkimustyötä ja paljastaa karun totuuden. Facebookista eroaminen on sosiaalinen itsemurha.

Neljännes eronneista on menettänyt ystävänsä, sukulaisensa, aviopuolisonsa, lapsensa, anoppinsa, työpaikan, kirjasto- ja kelakortin, ajokortin, Jokerien liigapaikan ja alennuskopongin Hulluille Päiville.

Joka kymmenes on tarvinnut Buranaa, kipugeeliä, rauhoittavia, anabolisia stereoita, unilääkkeitä, masennuslääkkeitä, yskänlääkettä, placeboa, kalanmaksanöljyä, rohkaisuryyppyjä, maitoa, vettä ja roskaruokaa.

Puolet Facebookista eronneista on palannut takaisin ja kokenut työpaikkakiusausta, seksuaalista ahdistelua, rotusortoa, kommentteja ulkonäöstä, painajaisunia, liikalihomista, kirvelyä virtsassa, hammaskipua puudutuksesta huolimatta, tuijotusta, tönimistä ruuhkabussissa, näppyjä kehossa ja saanut halvempia joululahjoja.

Loput eronneista ovat viettäneet elämänsä parhaita vuosia, tavanneet uuden ihastuksen, voittaneet Ässä-arvalla, perineet edesmenneen sedän osakesalkun, esiintyneet tv:n kokki-, sisustus- ja idols ohjelmissa, löytäneet nelilehtisen apilan ja tehneet halvemman operaattorisopimuksen.

Tutkimus on vihdoinkin selventänyt Facebookista eroavien ihmisten monimuotoista elämäntilannetta, sukupuoliroolia, vapaa-ajanviettotapoja, shampoomerkkejä, lounasruokailua, kehon rasvaprosenttia, äänestysaktiivisuutta ja Tallinnasta tuodun alkoholin määrän. Olkaamme siis onnellisia koska meillä on Facebook tai ei ole tai meitä on tutkittu eroamisen takia tai kun emme ole eronneet Facebookista, avioliitosta, Golfclubista, Nuorisoseurasta, Nordeasta tai Ammattiliitosta.

Sosiaalisen itsemurhan tehneiden hautaamiseksi on perustettu nettihautaustoimisto. Sen nimi on Twitter. Siellä itsemurhaajat voivat vaihtaa kuulumisia ilman sosiaalista painetta ja elpyä takaisin Facebookia edeltävään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti