maanantai 24. maaliskuuta 2014

Suvivirsi

Jumalattomat ovat taas pääsemässä niskanpäälle Suvivirren laulamisessa tai sen kieltämisessä. Huhut kertovat, että opetusministeriössä harkitaan taas Suvivirren boikotointia. Taistelu Suvivirren laulamisen puolesta käynnisti Suvivirsiliikkeen. Sen toimintamuodot ovat pysyneet julkisuudelta salassa, mutta toimituksemme nokkelan soluttautumisen myötä lukijat pääsevät tutustumaan pääkohtiin:

1. Jokaiseen kirkonkylään perustetaan Suvivirsisolu. Jokainen solun jäsen perustaa oman alasolun ja niin edelleen. Solut kokoontuvat kerran viikossa laulamaan suvivirttä. Solujen jäsenet jakavat koulupäivän jälkeen pimeästi suvivirran sanoja ja musikaalisille oppilaille myös nuotteja. Loma-aikaan järjestetään leirejä, joissa lauletaan paitsi suvivirttä, myös muita kiellettyjä virsiä. Iltaisin nukkumaanmenon aikoihin Suvivirsi lauletaan matalalla äänellä, jotta ulkopuliset eivät kuulisi ja sanat eivät unohtuisi arkielämästä. Siis muistista.

2. Nettiin perustetaan salakoodinen suvivirsiverkosto, jossa kerrotaan liikkeen laajenemisesta ja toimintamuodoista. Suvivirsivisiiri koodaa viikottain erilaisia hämäysviestejä, joita voi lukea vain salaisella avaimella. Nettitoiminnan kautta lähestytään nuorisoa ja soluttaudutaan heidän arki-iltoihin, keskustelupalstoille, facebookiin ja ajatuksiin.

3. Isoissa kaupungeissa vallataan suosittu olutravintola ja siellä aletaan oluenjuonnin ja karaoken sijaan laulamaan erilaisia versioita suvivirsistä. Jos poliisi tulee paikalle, virrenlaulu keskeytetään, kajareista tuutataan Paula Koivuniemen Aikuinen nainen ja kaljahanat pannaan kuohumaan.

4. Käynnistetään valtakunnallinen suvivirsikeräys, jonka tuotolla tuetaan suvivirren laulamisen puutteesta vammautuneita lapsia ja vanhuksia. Ovelta ovelle kiertävän keräyksen suorittavat virrenlaulusta osattomaksi jääneet köyhät lapset ja nuoret. Romanialaisia kerjääjiä pyydetään opettamaan suomalaisille työttömille nuorille kerjäämisen salat. Nuoret alkavat kerjäämään kaduilla istuen huonoihin asusteisiin puettuna, käsissä suvivirrestä kertova pahvinpala ja kertakäyttömuki.

5. Ruisrockin sijaan Turussa järjestetään kesällä Suvivirsi Soi-tapahtuma, jossa maailmankuulut esiintyjät soittavat samaa tuttua virttä eri sovituksin. Kolmipäiväisen festarin huippuniminä ovat Metallica, Nightwish ja Stig. Tuotto luovutetaan lyhentämättömänä Kouluhallituksen kevätjuhlarahastoon.

6. Uuden vielä valitsemattoman hallituksen hallitusohjelmaan ujutetaan päätös oikeudesta laulaa Suvivirttä kaikissa tilanteissa koulujen päätöspäivänä. Ainoana pokkeuksena ilta klo 18 jälkeen, jolloin nuoriso "juhlii" koulujen päättymistä omalla traditionaalisella tavallaan. Suvivirren laulamisesta on vapautettu ne maahanmuuttajat ja heidän lapsensa, jotka ovat muuttaneet maahamme edellisellä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti