keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Hallituksen säästöohjelma

Hallitus päätti säästää vähän kaikilta. Tähän mennessä kaikki vastustavat säästöjä, koska se koskee heitä. Säästöt pitäisi suunnata muille kuin itselle. Kaikenkaikkiaan 2,3 miljardin säästöt kaatuvat tavisten niskaan ja he/me joutuu turmioon, sosiaalisesti syrjäytetyksi ja b-luokan kansalaiseksi. Tämä on tietysti iloinen uutinen oppoaitiolle, koska kansa äänestää heidät hallitukseen. Siksi Vasemmistoliittokin halusi jättää hallituksen, jotta kansa äänestää heidät takaisin uuteen hallitusvastuuseen.

Lapsiperheet vastustavat säästöjä, koska lapsiperheet kurjistuvat. Tosin iloinen uutinen on se, että viisituhatta euroa kuukaudessa ansaitsevan perheen lapsilisät vähenevät vain muutaman elokuvalipun hinnan. Se on tietysti hankalaa, jos vanhemmat eivät maksa enää lapsilisistä leffalippuja. Kaksilapsinen perhe menettää 15 euroa kuukaudessa. Sen seurauksena lapset joutuvat kadulle, alkavat harrastamaan rikollisia toimia ja päätyvät houstaanotetuiksi, jolloin valtion kustannukset kasvavat vaikka tarkoitus oli säästää.

Ansiosidonnaista päivärahaa supistetaan suurituloisilta. Se on väärin, koska työttömyys on iso rangaistus myös isotuloiselle. Ihan riittävän iso, ilman ansiosidonnaisen supistamista. Tosin ammattijärjestöjen sijoitussalkussa on miljoonia pahan päivän varalle. Mutta ne onkin tarkoitus käyttää pahana päivänä. Suurituloiset ansiosidonnaiset työttömät putoavat tavallisten ansiosidonnaisten tuloryhmään. He eivät pysty enää ostamaan possun grillikylkeä tai mozzarellajuustoa. Se taas kaataa vähittäiskaupan eli K- ja s-ryhmän talouden ja ne joutuvat ortisanomaan kuhansia työntekijöitä kassoilta ja varastoista. Johtajat saavat pitää kuitenkin paikkansa, koska asiakkaat tarvitsevat heidän loistavaa älyä tuotevalikoiman ja lähiruokaketjun valinnassa. Se taas pitää maaseudun elävänä ja luomutuotteet kaupan hyllyillä.

Asuntovelallisten vähennysoikeutta supistetaan viidellä prosentilla vuodessa. Jos maksat asuntolainan korkoja 2000 euroa vuodeaa ja saat siitä noin 700 vähennyksen hyvitystä veroihin. Se vähentää vuodessa 35 euroa vähennysoikeutta eli lisää veroa vuodessa. Kuukaudessa siis kolme euroa. Pahimmassa tapauksessa asunnonomistaja joutuu myymään kämppänsä ja siirtymään vuokralle. Tämä johtaa avioeroihin ja ex-omistajien eristätymiseen. Kukaan ei halua elämänkumppanikseen vuokralaista. Se on saletti. Oma asunto pitää olla vaikka velkainenkin. Yksinäiset ihmiset alkavat pelaamaan velaksi rahapelejä, katsomaan pornografisia ohjelmia salaa (nykyisin julkisesti) ja liittymään eliittikumppaneiden nettipalvelusta tavisten 24hparinhakusivuille. Sitä monikaan ei kestä vaan tekee lopullisen johtopäätöksen: Menee lomalle Tallinnaan Kanarian ja Turkin sijaan. Se johtaa rahojen menttämiseen alennusmyynteihin, alkoholin salkuljetukseen ja irrallisiin suhteisiin. Koska terveyskeskusmaksujen omavastuuosuus nousee, ei sukupulitauteihinkaan moni asunnonmenettäjä enää mene vaan sairastaa ja tartuttaa sen kumppaneihin. Mikäli jonkun sattuu tapaamaan. Karun elämä voi pelastaa lottovoitto, uskoontuleminen tai rikkaan likinäköisen ikäihmisen rakastuminen.

Kaikenkaikkiaan hallituksen toimet pitääkin tuomita, jos haluaa kuulua piireihin. Sillä kipu ja poru on säästämisessä kova. Toivottavasti pian saataisiin hallitus, joka keskittyy säästöjen sijaan rahojen jakamiseen, etuisuuksien ja palveluiden lisäämiseen ja elintason nostamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti