sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Norjan lohi

Suomeen tuodaan vuosittain yli 30 miljoonaa kiloa norjalaista lohta. Se on neljännes Suomessa syötävästä lohesta. Norjalaisen lohen suosio on nelinkertaistunut 2000-luvulla. WWF kalaoppaan mukaan norjalainen kasvatettu lohi kuuluu harkinnanvaraisiin kaloihin. Sen sijaan suomalainen kasvatettu kirjolohi on suositeltava kala ympäristövaihutusten takia. Norjan lohen suosio on perustunut halpaan hintaan, mutta ilahduttavasti myös suomalaisten kalojen käyttö on lisääntymään päin. Eiköhän osteta ensi kerralla kotimaista kirjolohta, siikaa, muikkua haukea, ahventa, silakkaa ja mitä niitä nyt onkaan. Maukasta kotimaista kalaa. Minä ainakin ostan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti