perjantai 29. marraskuuta 2013

Entiset huippu-urheilijat palaavat kehiin

Juoksija Jukka Keskisalo ilmoittaa palaavansa radalle vuoden poissaolon jälkeen. Hän seuraa Janne Ahosen viitoittamalla tiellä, koska suomalainen kestävyysurheilu ei enää kiinnosta nuoria. Senioreilla on nyt oiva mahdollisuutensa edustuspaikkoihin, sponsoritukeen ja stipendeihin (urheilijaeläkkeeseen). Tiettävästi Kimmo Kinnunen, Lasse Viren, Hannes Kolehmainen ja Veikko Hakulinen ovat palaamassa lajiensa pariin. Tiettävästi viime mainitut eivät ole varmistaneet asiasta liikkuvia huhuja, mutta tavallisesti luotettavat lähteemme ja lööppikirjoittavat haluavat uutisoida asian näin. Se lisää lehtien, urheiluliittojen ja urheilun johtoportaan jatkuvuutta. Tai ainakin myyntiä. Tai ainakin ostoa. No, jotain lisätään jossakin.

Menneisyyden starojen paluuta on tervehdittävä ilolla, koska sillä on oletettavati kansanterveyttä parantavia ominaisuuksia. Eri vuosikymmenillä esiintyneiden urheilijoiden paluu kokoaa samanikäisiä ihmisiä kentille,suorituspaikoille, katsomoihin ja television ääreen. Muussa tapauksessa he olisivat omissa oloissaan. Lukuisat kansainväliset muistitutkijat pitävät asiaa kaikenkaikiaan muistia elvyttävänä tai ainakin säilyttävänä keinona. Opposiittiossa olevat nuoremmat muistitutkijat tosin epäilevät, menneiden muistelun johtavan nykyelämän ja -todellisuuden katoamiseen.

Mutta asiaan. Seuraavassa Suomi- Ruotsi (oliko se ruotsi ?) maaottelussa meikäläisiä edustaa vanka jengi seiskytluvulta. Naapurin joukot epäilevät vilppiä ja tekevät proteesin (vai oliko se protesti ?). Meikäläiset tekevät vastaproteesin ja siinä se on. Maaotteluvoitto. Vaikka naiset hävisivät (Tukholman pikkupuoteihin) miehet sentään voittivat proteesin mitalla ja lopulta laivalla ainakin on mukavaa.

Suomen urheiluliitto tai siis TUL, eikun Suomen Liikunta ja Urheilu. Se taitaa olla nykyisin Valo. Joka tapauksessa urheilun pomot norsunluutorneissaan ovat tyytyväisiä, kun kansalaiset ovat saaneet sydämmentahdistimet sykkimään ja kaikilla on nostalginen mieli. Tukiaisia sataa urheilujärjestöjen (lue: urheilujohtajien) laariin. Se lienee elämän (urheilun) tarkoitus. Joten toivotamme kaikki entiset huippu-urheilijat takaisin radoille, kehiin ja kentille. Siitä se Suomen urheiluelämä lähtee nousuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti