maanantai 11. marraskuuta 2013

Haloselle vakoilutiedot mediasta

Entinen presidentti Tarja Halonen kertoo, että hän sai tietää Ulkoministeriön vakoilusta median kautta. Kukaan ei kertonut hänelle, että vakoilua oli tapahtunut jo pari-kolme vuotta sitten.

Toimituksemme tarkkasilmäisimmät toimittajat ovat tehneet tutkivaa työtä ja soitelleen muillekin entisille presidenteille. Mara Ahtisaari kertoo epäilleensä, että joku mikki on ollut kirjahyllyssä. Hän ei kyllä muista olisiko se ollut poika Markon hands free laite, jonka tämä viskasi kiukuspäissään kirjahyllyyn. Manu Koivisto muistaa turvamiesten seuranneen häntä joka päivä jo kahdeksankymmentäluvun alusta asti. Kekkonen sanoi, ettei välittänyt vakoilusta, koska hän ehti kertomaan uutiset Venäjän johdolle ennen vakoilijoita. Paasikivi kieltää vakoilleensa ketään, ei ainakaan tarkoituksella. Mannerheimia eikä Rytiä saatu kiinni.

On siten aivan selvää, että paitsi tiedotus on epäonnistunut vakoilussa myös meiltä puuttuu kyberlaitteita, -osaamista tai tarvetta. Se on aidosti keksittävä. Lisäksi tarvitaan joitakin salaisuuksia. Meillä on se vika ja puute, että kaikki on kerrottu kaikille. Muuten syytetään tiedon puutteesta. Onneksi olemme liittyneet EU:hun, jolla on jotain kunnon salattavia asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti