perjantai 22. marraskuuta 2013

Teeman elokuvafestivaali

Suitsutan viikonlopun elokuvatarjontaa telkussa. Esillä on peräti 34 elokuvaa ja mikä kirjo ! Komiikkaa edustavat tutut Uuno Epsanjassa, Pähkähullu professori ja Mr. Bean. Tasokkaampaa sarjaa ovat Rossellinin Rooma - avoin kaupunki, Dassinin Rififi, Boylen Trainspotting ja Alfredssonin Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja. Parasta antia tarjoaa Teeman elokuvafestivaali. Haluan suitsuttaa kahta eri vuosikymmenen mestariteosta.

Pedro Almodovarin Iho jossa elän (2011). Tämä elokuva menee humanismin rajoille. Lääkäri pitää vankina naista ja kehittelee naisesta menneisyyden hahmoa. Antonio Banderasin hieno suoritus pääosassa.
Elokuva ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Tekisi mieli sanoa, että tämän leffan jälkeen elämä ei ole enää samanlaista. En tiedä edelleenkään, onko tämä elokuva hyväksi vai pahansi ihmiskunnalle. Leffa esitetään Ylen Teemalla perjantaina klo 22.40 (onneksi, sillä tämä ei ole lasten elokuva)

Jean-Pierre Melvillen Punainen ympyrä (1970). Melville on rikoselokuvien kruunaamaton mestari. Välillä äänettömyydellä toimiva elokuva kerto ryöstöstä, rikollisista ja poliiseista. Rikollisten ja poliisin välillä on vain hiuksehieno ero. Se onm Melvillen tavaramerkki. Sopii myös Suomen tämän päivän poliisikeskusteluihin. Ohjaajan upea, eleetön ja todellinen elokuvakieli on karuudessaan huippuluokkaa. Minulle Melville on elokuvaohjaajien ykkönen. Tämäkin elokuva esitetään Teemalla, lauantaina klo 19.13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti