keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Viikon syyllinen: Merja Ailus

Kevan toimitusjohtaja on joutunut tulilinjalle. Kun muut vakuutusyhtiöiden johtajat saavat reippaasti yli 25 tuhatta euroa kuussa, auto- ja asuntoedun, kunnallisen eläkelaitoksen johtaja joutuu rulilinjalle. Hän on palkkakuopassa, autokin on vanha romu avobemari, asunnosta on joutunut maksamaan veroa ja kaksoislapsilisätkin ovat paljastuneet. Elämä on julkisella sektorilla pelkkää kateellisten panettelua. Nyt vielä hallituksen puheenjohtaja puhuu julkisesti epäluottamuslauseesta. Ero näyttää olevan edessä. Onneksi työsopimuksen perusteella Ailus saa 250.000 € erorahan. Ailus harmittelee, ettei valinnut yksityistä vakuutuslaitosta johdettavakseen. Tai eihän se ollut valittavana kun kepulaiset antoivat hänelle tämän "eläkeviran".

Toimituksemme ennakoi seuraavaatuomiota:

1. Ailus joutuu viemään punaisella Bemarilla lapset ratsastamaan. Ellei vie, autosta tehdään museokohde Guggenheimiin.

2. 21 tuhannen euron kuukausipalkka nostetaan 25.000 € vuosieläkkeeksi, sitten kun sen aika koittaa. Säästyvät rahat maksetaan työttömäksi jääville ja lomautetuille kuntien duunareille.

3. Kevan toimitalo Helsingissä myydään ja toiminta siirretään Sotkamoon. Talvivaaran työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä eläkevakuutusvalmistelijoiksi. Toimitusjohtaja Ailus vaihtaa Pekka Perän kanssa hommia ja saa Talvivaaran kukoistamaan. ( Huono homma, jos Keva joutuu piakkoin velkasaneeraukseen, mutta kaikkea ei voi saada )

4. Ailus kirjoittaa muistelmateoksen, jota luetaan kuntien omistamissa vanhusten palvelutaloissa entisille kuntatyöntekijöille. Joka keskiviikko järjestetään tietokilpailu "viikon Ailus". Ex-kuntatyöntekijät voivat osallistua päivän eläkkeellä. Myös henkilökunta voi osallistua omalla ajallaan, panoksena päivän palkka.

5. Suomen ja Norjan viranomaiset pitävät päällekkäisten lapsilisien maksamista käsittelevän yhteisseminaarin Norjan Kirkkoniemessä. Mukaan kutsutaan molempien maiden sosiaaliviranomaiset. Toimitusjohtaja Ailuksen paljastus tuo säästöjä molempien maiden sosiaalikuluihin. Säästöillä voidaan kustantaa osanottajien matka-, majoitus- ja ruokailukulut sekä päivärahat. Venäjä lähettää nootin asiasta Suomelle, koska myös venäläislapsille pitää maksaa lapsilisiä. Venäjän lapsille aletaan maksaa myös kaksoislapsilisää ilman, että pidetään lisää seminaareja. Tulee halvemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti