tiistai 26. marraskuuta 2013

Mustamakkaraa ei syödä Itsenäisyyspäivän juhlissa

Uutiset itsenäisyyspäivän juhlien tarjoiluista kertovat, että mustaa makkaraa ei ole tarjolla ! Miksei ! Toimituksemme nokkelat salapoliisiaivot ovat kaivaneet esiin nipun syitä :

1. Mustaa makkaraa ei saa tarjota näin lähellä Tammelan toria. Torikauppiaiden ja Tapolan välillä on sopimus, jossa ainoaa oikeaa mustaamakkaraa saa myydä ainoastaan Tammelan torilla. Juhlien järjestäjät olisivat joutuneet pyytämään torimyyjiä avaamaan läheisen torin mustamakkarakioskit. Siihen presidentin kanslia ei suostunut. Tai olisi suostunut, muttei suostunut kuljettamaan 1700 juhlavierasta kahdeksalta Tammelantorille.

2. Mustaa makkaraa saa syödä vain tuoreena. Mikään vakuumi tai eilisen päivän tuote ei ole aitoa. Siispä juhlien pääkokki luopui tästä valemustamakkaran tarjoilusta pitkin hampain. Vaihtoehtona olisi ollut kilpailevan makkaratehtaan musta, mutta se ei ole aitoa tavaraa. Itsenäisyyspäivä on duunarien pyhä ja vapaapäivä. Silloin ei tehdä edes mustaa makkaraa.

3. Makkarayhtiön tyttären Mervi Tapolan kerrotaan kieltäneen mustan makkaran tarjoilun juhlissa, koska hänelle ja Matille, vai oliko se pelkästään hänelle, ei ollut tullut kutsua. Presidentin kanslia ehti lähettää jälkikutsun, mutta itseään arvossa pitävä Mervi ei ottanut postinjakajaa vastaan. Näin päädyttiin kompromissiin, jossa presidentinkanslia ostaa makkarat, muttei tarjoa niitä. Mervi saa kutsun seuraviin juhliiin, jos Matti haluaa tai on suhteessa tai siis Matilla ja Mervillä on vipinää.

4. Tutkimusten mukaan 5 % tamperelaisista mutta 90 % juhlavieraista inhoaa tätä mustaa verimakkaraa ja pitää sitä raakalaisten tai ihmissyöjien ruokana. Monet näkevät mustan makkaran pirun riivaamana seksisymbolina tai ainakin himokkuuden aiheuttajana, joka tuo mieleen vierasmaalaisten miesten .... no, kyllähän te nyt tiedätte. Siis ihmiset luulevat, että mustaa makkaraa syövät vain manselaiset miehet, joiden takoituksena on... no kyllähän te nyt tiedätte nämä mansen miehet. Siis ei tarjota mustaa.

5. Tampereen mustamakkaramiehet ry on suivaantunut presidentin kanslian päätöksestä. Miehet aikovat tarjota kaikille juhliin tuleville naisille pimeästi sitä itseään. Ei itseään vaan mustaa. Siis ei virallisesti vaan epävirallisesti. Mustaa on siis tarjolla Sorsapuistossa, Yliopistonkadulla ja muilla lähikaduilla. Kysynnän odotetaan olevan kuumimmillaan ennen juhlaa ja välittömästi sen jälkeen. Mustamakkaramiehen tunnistaa valkeasta styroksilaukusta, joka on täynnä tätä ihmeitä tekevää eliksiiriä ja perinneruokaa. Jos siis olet nainen ja olet saanut kutsun itsenäisyyspäivän juhliin Tampere-taloon, älä jätä käyttämättä tätä ainutlaatuista mahdollisuutta. Saat aitoa, pimeää mustaa makkaraa. Sitä on todella harvoin tarjolla, kuten ehkä tiedättekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti