torstai 7. marraskuuta 2013

Olympiasoihtu ammuttiin avaruuteen

Venäjä ampui olympiasoihdun avaruuteen. Soihtu ei palanut vaan se oli sammutettu. Näin olympiahenki jäi edelleen maan päälle. Vai jäikö ? Miksi näin tehtiin ? Ovathan Sotshin olympialaiset jo heti ensi vuoden alussa. Tutkivan journalistiikan osastomme on kerännyt erimieliset syyt tähän tekoon. Koska yksimielisyyteen ei päästy tässäkään asiassa toimituksemme on pakotettu tasapuolisuuden, oikeudemukaisuuden, YK:n lastenoikeuksien julistuksen, rasisminvastaisuuden ja työpaikan ilmapiiritutkimuksen korkeiden pisteiden takia julkaisemaan kaikki, naurettavatkin selitykset kaikelle kansalle. Tässä tulee. Pidä huivista kiinni, Natalia !

1. Olympialaisten rakennusurakat ovat niin pahasti myöhässä, että varasuunnitelma otettiin käyttöön. Mikäli 7. Helmikuuta rakentamishomma on kesken, kisoja siirretäään. Syy on olympiasoihdun puuttuminen eli ettei soihtua olla saatu takaisin maan pinnalle. Järjestelytoimikunta valittaa tapahtunutta, mutta Venäjä on luvannut ampua raketin hakemaan olympisoihdun pois avaruudesta.

2. Venäläiset ja kreikkalaiset olympiadelegaatit olivat juhlimassa kisojen järjestämistä Venäjällä. Hieman päissään olevat kaverit löivät vetoa, kuinka kauas olympiasoihu on mahdollista viedä olympian kotimaasta Kreikasta. Jonkin aikaa kestäneen kilpalaulannan jälkeen, venäläinen johtaja sanoi, että rajana on koko avaruus. Tuota pikaa soihtu vietiin Volgalla Baikonurin avaruusasemalle ja ammuttiin avaruuteen. Vedon hävinneet kreikkalaiset joutuivat tarjoamaan ouzopaukut koko seurueelle.

3. Kansainväisen olympiakomitea (KOK) aikoo levittää (vielä salaisena pidetyn suunnitelman mukaan) olympiaatteen koko aurinkokuntaan. Tunnettu tosiasiahan on, että maassa elävien urheilijoiden suoritustaso on jäänyt vaatimattomaksi. Osasyynä on tiukentunut dopingkontrolli. Nyt haetaan uusia urheilijoita ja uusia ulottuvuuksia periaatteella: nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin. Erilaiset avaruusolennot ja heidän taivaankappaleensa voivat osallistua kisoihin, mikäli vakuuttavat hakemuksellaan KOK johdon. Nimettömänä pysyvät tahot kertovat, että KOKin jäsenet odottavat perinteisiä huomionosoituksia, kuten ilmaisia matkoja planeetoille sekä mittavia rahaläjiä pankkitileille. Niiden myötä on mahdollista tehdä puolueettomia ratkaisuja hakijoiden suhteen.

4. "No, mä en oikeesti tajunnu, mikä se tötterö oli. Pistin sen sinne avaruusalukseen, kun pomo käski laittaa tukikepin pojille. Oon ihan harjoittelija vaan täällä avaruuskeskuksessa, kun faija sijoitti tähän ohjelmaan näitä öljymiljoonia. Kyllä meidän faija voi ostaa uuden soihdun. Meidän perheessä ei ole ennenkään ollu rahasta kiinni."

5. Pelkkää elvistelyä koko juttu. Soihtu voi hyvin ja palaa iloisella liekillä erään maan keskutassa sijaitsevan torin laidalla olevan palatsi sisällä. Siellä tämä maan presidenttii, pääministeri ja oligarkia juhlii päivästä toiseen helmikuuhun asti. Lehdistölle on syötetty juttua avaruudesta ja soihduata. Hyvin upposi. Joissakin tiedotusvälineissä, somessa ja blogeissa on alettu ihmetellä avaruuteen ammutun soihdun totuudellisuutta. Kaikki on totta kunnes todistetaan epätodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti