maanantai 4. marraskuuta 2013

Lassy Band, Castaneda ja Medeski, Martin, Wood



Perjantain Jazz Happening oli mainio kattaus erilaista musiikkia.

Timo Lassy Band on suomalainen mainstream tyylinen käyntikortti. Tasapainoinen ja silti maukas fonisti Timo Lassy on viime vuodet kuulunut maamme eturivin muusikoihin. Ei ihme. Soitto on vahvaa ja vivahteikasta. Bändi oli myös vireessä. Teppo mäkynen rummuissa ja Abdissa Assefa lyömäsoittimissa muodostivat ilmaisuvoimaisen duon, joka ei jäänyt pelkästää komppaamaan solistia.

Kolumbialainen harpisti Edmar Castaneda oli uusi tuttavuus. Castanedan lämmin ja iloinen olemus väritti koko esiintymistä. Ja mikä harpun käsittely. Erilaisten instrumenttien ääniä löytyi tuon tuosta. Hienosti Castaneda komppasi bassolla ja soitteli kitaramaisia ja väliin pianomaisia riffeja tästä kolumbialaisesta harpusta. Quartet oli supistunut trioksi, muttei haitannut. Rumpali Rodrico Villalon oli koko ajan Castanedan patterina ja pasunisti Marshall Gilkes veteli taitavia sooloja. Tällaisia virtuooseja kaivataan lisää. Välillä kiitettiin yläkertaa kaikesta hyvästä. Castanedan levynkin nimi oli Two Portions, koska hän saa kaikkea kaksin verroin yläkerrasta.

Medeski, Martin Wood edusti sitten alakerran sävyjä. Kosketinsoittaja John Medeski loihti tummasävyisiä soundeja roppakaupalla. Tässä triossa on jylhää voimaa ja energiaa. Rumpali Billy Martin ja basisti Chris Wood mylläsivät rytmipuolta perusteellisesti. Pitääpä hommata näiden veljien levy maalausmusaksi.

Telakan puolella kitaraduo Kämäräinen & Viinikainen jammailivat ja liruttelivat mukavia soundeja. Varsin mainio klubiduo minne tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti