maanantai 18. marraskuuta 2013

Leipurin vaimon perunalaatikko

Tässä maukas perunaruoka, joka on hyvä, halpa, yksinkertainen, maukas ja laadukas. Olen parastanut ohjeen ranskalaisen keittiön ohjeesta. Parastanut sen takia, että uuden keittiön tulee elää ja kehittyä jotta vanha keittiö (ranskalainen) saa vaipua koomaansa. Alkuperäinen ohje on muistaakseni Leipurin perunalaatikko.

Tarvitaan:
1 kg perunoita
2 sipulia
2 valkosipun kynttä
400 gr sika-nauta jauhelihaa
2 dl vahvaa lihalientä
suolaa, timjamia
oliiviöljyä

Viipaloidaan sipulit ja valkosipulin kynnet. Paistetaan niitä hieman öljyssä pehmeäksi. Viipaloidaan perunat. Ladotaan vuokaan kerroksiin perunoita, jauhelihaa ja sipulia, timjamia ja hivenen suolaa.
Kaadetaan päälle lihaliemi. Paistetaan ruokaa uunissa aluksi 200 asteessa puoli tuntia, sitten puoli tuntia 175 asteessa ja vielä puoli tuntia 150 asteessa. Sammutetaan uuni ja annetaan olla vielä puoli tuntia kypsymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti