keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Berlusconi erotettiin parlamentista

Pitkään velloneet oikeudenkäynnit Italian viime vuosien pääministeriä Silvio Berlusconia vastaan saivat uuden luvun. Parlamentti erotti Berlusconin. Tämä oli mahdollista, koska korkein oikeus vahvisti alempien oikeuksien päätöksen veropetoksesta. Berlusconi sai neljän vuoden tuomion, joka muutettii vuodeksi vankeutta. Tuomion voi suorittaa kotiarestina tai yhdyskuntapalveluna. Näin eräs episodi Italian historiassa sai päätöksensä. Monista oikeudenkäynneistä selviytynyt Berlusconi menetti otteensa poliitikassa jo iemmin, kun hänen puoluetoverinsa hylkäsivät hänent hallituskriisiin liittyvässä hallituksen luottamusäänestyksessä. Kovin suurta helpotusta Berlusconin vetäytyminen/erottaminen ei kuitenkaan saa. Italian ongelmat ovat siinä määrin suuret, samoin koko Euroopan talousmurheet.

Berlusconi on aina jakanut mielipiteitä. Eikä ainoastaan Italiassa vaan myös muualla Euroopassa. Myös Suomessa. Ylimielinen suhtautuminen asioihin, useiden mediavälineiden omistaminen ja selviytyminen syytteistä, tekivät Berlusconista vihatun ja oligarkkisen johtajan. Samoista syistä hän on myös arvostettu. Hän ei ole kumarrellut mihinkään suuntaan vaan edustanut uljaasti italialaisia arvoja (?). Joka tapauksessa ikä on myös saanut playboynakin mainetta niittäneen valtiaan polvilleen. Kun ikää on 77-vuotta, kaikki ei kulje nuoruuden huumassa. Tähdet syttyvät ja sitten sammuvat.

Itse sankari oli katkera ja piti tuomiota tuomareiden kostona. Berlusconin mukaan demokratia on katoamassa ja sosialistit tulevat valtaan Italiassa. Hänellä on kuitenkin lukuisia oikeudenkäyntejä ja valituksia saamistaan tuomioista. Yhtenä oikeusprosessi 7 vuoden tuomiosta, joka tuli seksin ostamisesta alaikäiseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti