perjantai 31. toukokuuta 2013

Suvivirsi

Suomen lakien mukaan koulun päätösjuhlassa on laulettava Suvivirsi. Ellei osaa, ei saa todistusta. Ellei laula, joutuu tukiopetukseen. Joka kieltäytyy, pannaan pannaan. Suvivirren elämää rikastuttava vaikutus on tutkimuksissa todettu parantavaksi ja sielua sivistäväksi. Suvivirren tarkoitus ei ole pelkästään kristillisen perinteen jatkaminen. Sen avulla lapsi ja nuori pysyy koko kesän kilttinä ja herran nuhteessa. Kun nykyisin perheissä ei enää kasvateta lapsia ja kouluissa jaetaan pelkästään tietoa, on Suvivirren tehtävänä pitää jälkikasvu koko kesän ajan kaidalla polulla. Jo ensimmäisen säkeistön alku viittaa asian ytimeen. "Jo joutui armas aika". Mikään aika ei pysy armaana ellei sitä paimenneta ja pidetä huolta. Näin nuorisomme on vastuutettu kaikkeen hyvään kesän ajalle. Syksyllä palataan taas koulunpenkille ja silloin voi taas olla hieman rennommin.

Vierasmaalaiset, maahanmuuttajat ja kaikki kristillisiä perinteitä tuntemattomat ihmiset saavat tästä hyvää oppia ja ojennusta. Jouluunkin on vielä tosi pitkä aika. Kun kristillinen uskonto on osoittanut maailman valloituksellaan suverinisuutensa, ei liene sattumaa, että tällainen paatoksellinen laulu vedetään joka koulussa kauden päätteeksi. Samalla vihkiydytään kristillis-eettisiin arvoihin "Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen". Voiko tämä olla mitään uskonnollista yhdyskuntaa tai lahkoa loukkaavaa. Kysyn vaan. Kyllä ne Suvivirren sanat oppii, kun vaan jaksaa päntätä. Olen ministeri Räsäsen kanssa aivan samaa mieltä. "Tässä on tullut väärinkäsitys". Eihän Suvivirren laulaminen suoranaisesti tarkoita, että pitäisi joka sunnuntaiaamu istuskella kirkonpenkillä. Ei tässä ole missään tapauksessa kyse kristillisdemokraattisen puolueen suomettumistoimista tai ideologisesta toiminnasta. Perinteitä, vain perinteitä tässä vaalitaan.

Rohkeasti vaan laulamaan. Kyllä se siitä. Kyllä siitä selviää isompikin karju. Eihän se katso laulutaitoa. Koko kroppa vaan peliin ja siitä se lähtee. Ihan kuten karaokessa. Fiilistä ja heittäytymistä peliin, niinkuin jääkiekkojoukkueella. Siinä se sitten seisoo. Koulun juhlasalissa. Koko talven viime ponnistus ja kesän vapauttava salpa. Eiköhän vedetä korkealta ja kovaa tämä Suvivirsi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti