Sattuma korjaa satoa. niin kävi minullekin. Aina silloin tällöin tekee mieli suolaista. Sitä varten jääkaapissa on mätitahnaa. Se on suolaista eikä tarvitse kymsentää. No ! Mätitahna oli loppunut, joten ostin sitä lähi-Prismasta. Kotona katsoin tuubia ja huomasin, että olinkin ostanut lohitahnaa. Se kun on samanvärisessä putkilossa. Maistelin tahnaa ja se vaikutta vähän oudolta. Tökötti oli tutun maukuista, mutta pää ei sanonut pitävänsä, ei hylkinytkään. Aiemmin olin ostanut muovipakatun sillifileen. Matjessilli odotteli monta viikkoa noutajaansa. Eilen löysin pari pikkupurkkia ja ajattelin viipaloida sillin purkkeihin.
Sitten se tapahtui. Oivallus.
Otin näkkileipää ja voitelin sen margariinilla. Turtsotin näkkileivälle lohitahnaa ja leikkasin pienenpieniä sillipaloja sinne tänne. Gourmetvoileipä oli valmis. Mainio suolainen pala saunan jälkeen, auringonoton väliin, kun huikoo tai ihan milloin vain. Ei9kä maksa maltaita. Jokainen osaa tehdä sen. Kannattaa muistaa leikata sillipala ihan pieniksi siruiksi, silloin silli ei varasta koko showta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti