maanantai 27. toukokuuta 2013

Kateissa ja esillä

Viime aikoina huomiota ovat herättäneet kateissa olevat asiat.
Kreikan lainojen takauspäätöksiä on ollut jo pidemmän aikaa kateissa. Väliin niitä on haettu oikeuskanslerin kautta esille väliin ne ovat , hups vaan, olleet jääneet piiloon.

Tunnettu venäläinen ihmisoikeusperformanssiyhtye Pussy Riot on ollut kateissa. Tarkasti ottaen kaksi jäsentä on venäläisessä vankilassa hyvässä tallessa. Kaksi muuta jäsentä on nähty Helsingissä. Heidän on luultu/epäilty/toivottu esiintyvän Maailma kylässä-tapahtumassa, mutta eipä ole näkynyt. Mainittu yhtye ei ilmoittele esiintymisistään vaan esiintyy yllätyksellisesti. Nyt he ovat siis kateissa.

Rainbow, Findus yms merkkien tuoteselosteet ja raaka-aineiden alkuperäistiedot ovat kateissa. Kerran viikossa vedetään jotain tuotteita pois markkinoilta. Itse tuotteissa ei ole mitään vikaa, mutta merkinnät puuttuvat tai ovat puutteellisia.

Osuuspankin työntekijä on kadottanut 1,9 miljoonaa euroa. Rahoilla on ilmeisesti yritetty pelata lisää rahaa, mutta kaikki on kadonnut. Epäilyttää, että rahat ovat menneet parempaan käyttöön.


Viime aikoina ovat herättäneet huomiota myös esillä olevat asiat.
Autojen poltosta on tullut Svea Mamman riesa. Joka yö poltellaan autoja eikä kyse ole autoistumisen vastustamisesta. Paikalla olleiden kertomusten mukaan kyse on maahanmuutajanuorten tyytymättömyydestä ja huomion hakemisesta. Olot ovat huonot ja tyytymättömyys suurta. Palavat autot ovat saaneet paljon huomiota. Myös maikalliset asukkaat ovat alkaneet vartioimaan autojaan öisin.

HJK:n ja RoPSin välisen futisottelun loppupuolella lähes alaston mies viuhahti kentälle. Hän halusi vain olla esillä. Klubin pakki Lindströn kaappasi viuhahtajan syliin ja mies poistettiin kentältä. Luvassa on sakkoja sekä HJK:lle että asianomaiselle esiintyjälle.

Bon Jovi niminen rokkiyhtye oli esillä Tampereen stadionilla. Läsnä oli paljon ihmisiä ja kaikki sujui hienosti. Lähes 30.000 ihmistä halusi nähdä tämän legendaarisen yhtyeen.

Taksit ovat olleet hyvin esillä Kelan avustuspäätöksissä. Vuonna 2006 taksimatkoja korvattiin 70 miljoonan euron edestä. Viime vuonna taksikorvauksia maksettiin 140 miljoonaa euroa. Eniten lääkärit kirjoittivat potilaille taksimaksuja Helsingissä. Ilmeisesti Helsingissä taksit ovat paremmin esillä kuin Lapissa. Mene ja tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti