keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Katkarapurisotto

Ostin purkillinen katkarapuja liemessä. Koska viimeinen myyntipäivä alkoi uhkaavasti lähestyä, päätin tehdä risottoa. Muuten olisin ollut itse liemessä. (Totuus on, että olen muuttunut mies. Seuraan viimeisiä myyntipäivä. Ei uskoisi. Huh !). Hyviä aineksia oli seuraavasti.

Rasia katkarapuja liemessä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Pala inkivääriä
Pala chiliä
2 dl kermaa
2 dl riisiä
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
1 dl öljyä
25 gr voita
Pala juustoa
Suolaa
Pippuria

Laitetaan vettä, puolet oljystä, riisi, katkarapuliemi ja kasvisliemikuutio kattilaan kiehumaan. Sillä aikaan silputaan kasvikset. Öljyä pannulle ja kasvikset kuullottumaan. Kun kasvikset ovat pehmentyneet, lisätään katkaravut , kerma ja pippuri. Riisin kypsyttyä lisätään voi ja juusto. Lopuksi lisätään katkarapu-kasvisseos riisiin. Risotto saa olla notkea eli kosteaa. Tarkista vielä lopuksi suola. Lisäkkeeksi patonkia ja vihreää salaattia.

On muuten niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Tai saa, mutten sano, ettei tule kehuttua. Ja jos haluat vielä parempaa, lisäät nesteeseen valkoviiniä ja lopuksi tuoretta korianderia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti