lauantai 11. toukokuuta 2013

Euroviisujen esi-esi katselu

Kakkosella katseltiin kaikki Euroviisut ja kyse oli Yle X:n ensi viikon radioohjelmiin liittyvä intro. Asiantuntevina tuomareina olivat Christal Snow, Hanna Pakarinen, Olli Hermanni ja Rakel Liekki. Koska en nyt halua kommentoida itse kappaleita, tulee kommentteja tästä neliköstä. Nykykäytännön mukaan, ohjelmiin otetaan mukaan tamitammisia. Siis värikkäitä tai värikkäiksi oletettua henkilöitä, joilla on mielipiteitä ja virikkeitä kommentteja. Se on toki katsojien kannalta viihdyttävämpää kuin tylsät musiikkianalyytikot. Valitettavasti kommentaattorina asenteet olivat kovin perinteiset eli länsi-eurooppalaisia maita nuoleskelivia. Objektiivista tai koskaan perustuvaa arviointia ei löytynyt. Tämä kuuluu pelin henkeen. Jokainen heistä on myös esiintyjä, joka kaipaa ostavaa yleisöä. Voisi ajatella, että tänäpäivänä ei enää tarvitse kuunnella tällaisia amatöörimäisia kommentteja. Kovin selvästi teilaavia kommentteja tuli esiintyjistä, jotka itse eivät ole tehneet mitään ihmeellistä. Hauskaa, että tällaiset b-tason tähdet pääsevät järkyttämään muita ja kokemaan jonkinlaista ylemmyyttä. Hieno hetki varmaankin heille itselle. Oltiin mitä mieltä tahansa euroviisuista itsessään, voisi musiikin "ammattilaisilta" odottaa jotain näkökulmaa ja musiikin rakenteen sisältöä sun muuta. Tämän jokainen meistä katsojista osaa sanoa. Suomen edustaja Krista Siegfrieds sai tietysti parhaat pisteet. Lisäksi tällaisissa arvosteluohjelmissa kaivattaisiin ristiriitoja, erimielisiä kommentteja, väittelyä jne. Tylsä joojotteluporukka, jotka olivat samaa mieltä lähes jokaiseta kappaleesta. Ryhmätoimintaa dynamiikka toimi yllättävän ostettavilla tavalla.

Lauantai-illan viihteeksi aika amatööörimäinen kokonaisuus (sanoisinko nykyradioiasemien tasoinen ohjelma). Ilmeisesti Ylellä on tarve yrittää pitää uppoavia laivoja pinnalla. Tällä tarkoitan sekä huonoa radio-ohjelmaa että keskinkertaisia artisteja. Kannattaako ottaa Euroviisuja arvostelemaan ihmisiä, jotka eivät ole ennen kuunnelleet tätä lajia ?

Vaikken itse kuulu viisujen faneihin, kuulen kuitenkin jonkinlaisia sävellyksiä ja sovituksia, esityksistä puhumattakaan. Euroviisufanoille soisin kuitenkin paremman kohtalon. Sitäpaitsi Ruotsin Tv on tehnyt tätä samaa ennakkoarviointia useampana vuotena.

"Ei huono, muttei hyväkään". Viisi pistettä. Ja siinä on mukana monta säälipistettä. Muusikon elämä näyttää olevan niin rankkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti