keskiviikko 15. toukokuuta 2013

SDP: n ministerinvaihtoviikot

Kevät on tullut ja ministerien paikkoja vaihdellaan SDP:ssä. Koska ministerit ovat hoidelleet Suomen asioita aika heppoisesti, tarvitaan uutta verta. Toisaalta on sovittu, että minäkin pääsen ministeriksi. Mministeri-ruletti on tärkeä asia, jolla päästään parantamaan hallituksen luomaa synkeää ilmapiiriä. Gallupit lupaavat heikkoa menestystä ja sen myötä puheenjohtaja Urpilainen tarvitsee uusia adjutantteja. Huhut kertovat, että menossa on kaksi G:tä ja konkari Tuomioja.

Tässähän tulee kansalaisille mieleen, että nämä ovat töpänneet ja uusia kasvoja tarvitaan kehiin. Toki voisi ajatella, että nämä ministerit ovat kantaneet vastuuta ja vastaavat nyt tekosistaan. Mutta nythän heidät vapautetaan vastuusta.

Sanunnaiselle politiikan katsastajalla tulee mieleen, että vastuunkantajaa vaihtamallako sitä luottamusta saadaan aikaan ? Eikö luottamus edellytä pitempiaikaisia vastuuta. Nyt halutaan jakaa hommia muillekin kavereille.

Oma mielipiteeni on toisenlainen. Hallitus on vastuussa asioista kokonaisuudessaan. Se on vastuussa kaikkien ministerien tekosista tai siten se kaatuu. Tällainen vaihtoviikkojen aika hämmentää yhtä paljon kansalaisia kuin myös oletettuja SDP:n kannattajia ja äänestäjiä. Nyt näyttää, että huonosti toimineet ministerit saavat kenkää. Onko niin ?

Jos Guzenina vaihdetaan, saako hän kenkää Sote-uudistuksesta ? Jos Tuomioja vaihdetaan, tuleeko tälle konkarikiekkoilijalle joku jaakkomoilanen tilalle ? Vaikea ymmärtää näitä tasapuolisuusvaihtoviikkoja. Haluaako Urpilainen vain toteuttaa lupaamiaan vaihtoviikkojen ? Vaikuttaa vastuuttomalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti