tiistai 28. toukokuuta 2013

Lihasäilykepurkki

Kauppojen hyllyiltä on poistettu Jalostajan, Pirkan ja Lundenin säilykepurkkeja. Purkit ovat sisältäneet naudanlihaa. Tai purkeissa sanotaan olevan naudanlihaa. Kyse on samasta vanhasta hevosenlihapulmasta, jonka seurauksena tuottelista ja tuotteiden alkuperäistiedot eivät täsmää. Kyse on Eviran selvityksistä ja niiden edellyttämistä varotoimenpiteistä. Elintarviketeollisuus on varpaillaan ja kuluttajaa hymyilyttää.

Naudanlihapurkissa voi siis olla naudanlihaa, hevosta, sikaa, lammasta, kaurista, kanaa, kalkkunaa, hirveä, peura, vasikkaa, strutsia, piisamia, oravaa, krokotiiliä, seepraa, vesipuhvelia, gorillaa tai jotain meille tuntematonta eläintä. Oli mitä oli, mutta lihasta se vaikuttaa.

Jos siis olet sattunut syömään tällaista lihaa, kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, pelastuslaitoksen, ensiapuun, Euroopan elintarvikevirastoon, Unescoon, Elintarviketeollisuuden keskusliiton, Erilaisten elintarvikkeiden syöjien keskusliittoon, Hylättyjen eläinten suojakotiin, Lääkärit ilman omaatuntoa- ja Juristit ilman palkkakattoa-järjestöihin, vakuutusyhtiöön, Ruokien, elintarvikkeiden ja muunkin syötävän tukimuskeskuslaboratorioon, MTK:paikallisyhdistykseen ja luomuviljelijöiden tiedotuskeskukseen. Tietysti kannattaa ottaa myös yhteyttä paikalliseen lehteen, jonka toimittajan serkun kummin kaima on kansallisen iltapäivälehden vanha opiskelijakaveri.

Sinua odottaa puolen vuoden sairausloma, vuoden ylimääräinen palkka, ilmainen paikallislehden vuosikerta, lomamatka Romanian hevosteurastamoon ja belgialaiseen lihanjalostustehtaalle, kymmenentuhatta pakastepizzaa, kotimaisen lihatehtaan villapipo ja vakuutusyhtiön logolla varustettu avaimenperä.

Olet siis aito lottovoittaja. Elämäsi muuttuu perusteellisesti ja alat miettimään uutta tulevaisuutta. Älä ole vaatimaton, olet sen ansainnut. Kovin moni ei enää uskalla kokeilla näitä naudanlihatuotteita. Olet siis eräänlainen elämässä selviytymisen pioneeri. Oikea naudanlihakonsulentti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti