sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kinkkuvihannespannari

Pannarituotanto saa jatkoa. Pekonipannarin ja kinkkupannarin kolmas veli on kinkkuvihannespannari. Vahvistusta pannarien kehittämiseen sain äskeisillä Bremenin matkalta. Siellä Weser joessa oli merirosvolaiva, jossa tehtiin kaikenlaisia pannareita. Toisin sanoen täytteet olivat monenlaisia. En edes maistanut. Luin vaan ruokalistaa ja myhäilin tyytyväisenä. Näin syntyi uuden pannarien idea.

Tehdään maidosta, munista ja vehnäjauhoista taikina, johon lisätään suolaa ja sokeria. Olen alkanut käyttämään täysmaitoa, koska se tekee taikinasta täyteläisemmän.

Paistetaan pannulla punasipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja pekonisoikaleita. Kaikki saavat olla aika pieniksi leikattuja. Tulee parempi sörsseli. Maun mukaan näitä aineksia. jos tykkää terävästä, kannattaa laittaa enemmän inkivääriä ja chiliä. Ja päinvästoin. Leikataan savukylkeä tai kinkkua pieniksi paloiksi. Tähän käy hyvin myös metwursti, salami tai chorizomakkara.

Levitetään taikina pellille, ripotellaan sekaan tasaisesti kinkunpalat ja vihannekset. Paistetaan uunissa (200 astetta) noin reilu puoli tuntia. Otetaan uunista ja annetaan vetäytyä ja painua hetken aikaa. Sopii hyvin illanistujaisiin tai sunnuntailounaalle keiton kyytipojaksi.

Sen verran olen innostunut tästä pannarihommasta, että jatkoa seuraa. Mutten kerro vielä miten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti