tiistai 28. toukokuuta 2013

Vihreä viikko

Ellen ole ihan väärässä, ensi viikolla vietetään vihreää viikkoa. Vihreä viikko herättää monia mielikuvia. Tässä niistä muutamia.

1. Vihreällä viikolla toimitaan ekologisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Palkinnoksi saa elää muut viikot miten tahtoo. Viikon suojelijaksi valitaan pöresidentti, pääministeri taijoku julkkis.

2. Vihreä viikko on Vihreän puolueen toimintaviikko. Kaikki puolueen jäsenet ovat näkyvästi esillä ja tervehtivät kansaa ystävällisesti. Torilla jaetaan ilmaisia vihreitä ilmapalloja lapsille ja tarjotaan kahvia aikuisille. Puolueeseen saa liittyä puoleen hintaan. Vihreä puolue pitää kokouksia ja seminaareja aiheesta: Vihreän puolueen saavutukset nykyisessä hallituksessa, Ilmaston lämpeneminen ja sinä, Mitä ekologista jokainen voi tehdä tänään, Tuulivoimalat ja aurikopaneelit perussähköenergian lähteinä, Polkupyörät työmatkavähennyksiin. Vihreän puolueen puheenjohtajalle annetaan lahjoja ja pientä kestävää kamaa.

3. Vihreällä viikolla kaikki pukeutuvat vihreään. Kouluissa ja päiväkodeissa käsitelklään vihreän värin merkitystä elämässä. Oppilaat matkustavat maalle ja keräävät kaikkea vihreää. Erotuksena punaiseen ja siniseen viikkoon, vihreällä viikolla annetaan vinkkejä vihreään sisustukseen, vaatetukseen ja auton tuunaamiseen.

4. Vihreällä viikolla juhlitaan maailmanlaajuisesti marsilaisten ja kaikenlaisten epämääräisten alienien olemassaoloa. Vihreät miehet pienissä avaruusaluksissa saapuvat juhlistamaan viikkoa. Elokuvateatterit näyttävät vain maapalloonmuuttajia käsitteleviä elokuvia. Viikko loppuu suureen koko maailman naamiaisjuhlaan, jossa vihreää ei ole säästetty. Joku presidentti tai muu tärkeä henkilö ammutaan kuuhun (tai varmuuden vuoksi Marsiin).

5. Vihreällä viikolla aloitetaan heinänteko. Kaikki vihreä ruoho kerätään talteen, kuivataan ja pakastetaan. Sitten talvipakkasilla sitä suödään ja syötetään lehmille, hevosille ja kaikenlaisille kotieläimille. Suurimman heinä ja ruohomäärän keränneelle annetaan valtionpalkinto. Sillä voi matkustaa vuodeksi vaikka etelän lämpöön.

6. Vihreällä viikolla kaupunkien vihertuotantojen toimintaa esitellään. Kaupungin keskustat hehkuvat kukkaloistossa ja kaikille keskustassa asioiville naisille annetaan kukkanen. Rikkaat kaupungit antavat ruusun ja köyhät horsman. Kaupunginosien asukkaat saavat kotiin kehoituskirjeen siistiä yleisiä pusikoita ja pientareita. Roska-autot keräävät teiden varsilta mustia jätesäkkejä (täysiä). Talkoiden lopuksi kaupunginosayhdistykset tarjoavat makkaraa ja kal... ? kahvia. Naapurit ovat jälleen puheväleissä ja kaikilla on hyvä mieli. Niilläkin, jotka ovat kotona.

7. Vesijohtovesi tulee viikon ajan järvestä. Puhdasta vettä saadaan hanasta vain tunnin ajan päivässä. Näin ihmisille muistutetaan siitä, miten suurin osa maailman ihmisistä elää. Enemmistön maailmassa juomavettä ei käytetä suihkuun tai pyykinpesuun. Juomavedellä ei myöskään kastella pihanurmikkoa tai kukkapenkkiä. Loppujen lopuksi me pääsemme tälläkin viikolla puolet helpommalla, sillä kansalaisten ei tarvitse kantaa perheen juomavettä pään päällä läheiseltä kaivolta. Voimme katsoa senkin ajan telkkua.

8. Vihreän viikon alussa kaivetaan kätköistä vierttyneet villapuserot ja palestiinalaisliinat. Kaupasta ostetaan kasviksia koko viikon ajan ja laitetaan vegaaniaterioita. Todelliset vihreän viikon veteraanit dyykkaavat roskiksesta hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Sitä samaa, jonka he ovat viikonloppuna heittäneet roskiin. Työpaikan kahvihuoneessa puhutaan saastumisesta (ma), kerskakulutuksesta(ti), ilmaston lämpenemisestä(ke), lentämisen haitoista ja julkisen liikenteen eduista(to) ja sitten perjantaina lajien sukupuuttoonkuolemisesta, turkistarhauksen turmiollisesta vaikutuksesta eläimiin, kanaloiden heikosta elintilasta ja vastuuttomasta valaiden pyynnistä Japaninmerellä. Lauantai-iltapäivänä mennään johonkin keskikaupungin baariin keskustelemaan viikon tapahtumista ja juodaan runsaasti kallista, mutta hyvääluomuviiniä. Sunnuntaina ajetaan polkupyörillä koko perheen voimin läheiselle jäätelökioskille ja ostetaan sorbetit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti