tiistai 24. heinäkuuta 2012

Voittosoitto

Telkun kolmoskanavalla eli MTV3 on ohjelma nimeltä Voittosoitto. Puhelimella soitetaan annettuun numeroon ja yritetään päästä vastaamaan telkun juontajan kysymykseen. Nyt kysymyksessä oli tehtävä jossa kahta tulitikkuja siirtämässä saadaan suurin luku. Kun soittaa, puhelimessa kysytään yksi helppo kysymys. Kun vastaa oikein, naishenkilö sanoo, että soita uudelleen. Kun soittaa uudelleen tapahtuu sama juttu. Tämä toistuu lukemattomia kertoja. Muutamat pääsevät läpi ja kokeilevat vastaamista. Oikein vastannut saa määrätyn summan rahaa. Tässä tapauksessa 2000 euroa. Selvää huijausta. Tehtävä on sen verran vaikea, että vastausta ei löydy helpolla. Mutta jutun juoni onkin monimutkaisempi. Paitsi, että ihmiset soittelevat niin, että yhteissumma 2000 ekeä tulee täyteen, soittoja tulee niin paljon, että myös televisiointikustannukset saadaan hoidettua. Itselläni meni ainakin kymmenen soittoa. Siis yli 20 euroa. Tämä on silkkaa vedätystä. Ei riitä, että jallitetaan soittajia lakkaamatta, sen lisäksi tehtävä on sen verran vaikea, että rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Häpeä kolmoselle ! Pitääkö ihmisiä houkutella törsäämään rahansa. Sain ainakin kahdenkympin opetuksen ja Maikkari sai yhden vihaisen katsojan. Sen lisäksi aion kertoa tästä kaikille kavereilleni. Törkeää touhua kaikella tavoin !

5 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon kun tajusit lopettaa jo 20e jälkeen. Monet jatkavat vaikka takkiin olisi tullut jo 400e kuten minulla.
    "oikea vastaus" kädessä kärsii kun muut typerykset antavat aivan vääriä vastauksia ja sitten kun itse pääsi lähetykseen, meni se sittenkin väärin koska heillä on ihan omat käsityksensä säännöistä. Niistä tehdään monikäsitteisiä tahallaan.
    Luuseri9714

    VastaaPoista
  2. Sen verran pääsin pelihimon makuun, etten malttanut lopettaa. Ohjelma kuitenkin sattui loppumaan. Viimeinen kilpailija sanoi ajattelemani vastauksen. Silloin tajusin hölmöyneni. Aivan oikein opetus maksoi minulle melko vähän. Enää en kaipaa pikavoittoja tästä ohjelmasta.

    VastaaPoista
  3. Kahta tikkua siirtämällä pitää saada luvusta 7489 mahdollisimman suuri numero tehtävä vaikuttaa helpolta, mutta kukaan ei tunnu tietävän vastausta joka mielestäni on 74951 jos niistä kahdesta tikusta saa muodostaa uuden numeron muussa tapauksessa 9495.

    VastaaPoista
  4. Joku vastasi 74951 mutta se ei ollut oikea vastaus koska matemaattinen merkintä on näköjään myös mahdollinen 94E9 eli 94000000000 = 94 miljardia

    VastaaPoista
  5. Jos ajatellaan vähänkin inhimillisesti eli esimerkiksi lapsia tai ikäihmisiä, matemaattinen merkintä menee yli hilseen. Sehän menee kyllä meikäläiseltäkin yli hilseen. Samalla se vahvistaa omaa ajatustani, että kyseessä on rahantekokone.

    VastaaPoista