tiistai 10. heinäkuuta 2012

Hevosenmakkara

Kävin Turussa ja vanhassa kauppahallissa. Ostin hevosenmakkaraa. Se on harvinaista "herkkua" ja sitä pitää kokeilla silloin tällöin. Makkara oli väriltään aika ruskeanpunertavaa. Se oli jollakin tavalla suomimakkaran oloista, mutta paksumpaa. Maku oli aika voimakas ja siinä oli jonkinlainen tuulahdus hevosta. Ehkä hevosen jouhien makua. Makkara oli tiivistä ja lihaisaa. Kylmänä syötyä se oli tuhtia tavaraa. En pitänyt sen mausta, mutta maku saattaa olla parempi lämmitettynä mikrossa, paistettua tai uunimakkarana. Odottelen kuitenkin vuoden - pari, ennenkuin kokeilen lämmitettynä. Ei kuulu minun suosikkeihin, vaikka ei siinä sinänsä ollut mitään vikaa.

Samalla kertaa maistelin myös turkulaista herkkua: rusinamakkaraa. Maku oli selvästi maksalaatikon makuista. Puolukkahillo teki terää. Maku oli liian paljon maksalaatikon kaltaista. En tiedä oliko tarkoituskin, mutta minusta rusinan makua olisi saanut olla hieman enemmän. Se oli maukasta ja voisin kyllä syödä heti huomenna maksalaatikkoa makkaran muodossa.

Olen kuitenkin niin manselainen, ettei Tammelan torilta ostettua mustaamakkaraa kepitetä Turun makkaroita. Puhumattakaan Wigrenin ohutlenkistä, maalaismaksamakkarasta tai herkkunakeista. Näin on jämpti !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti