lauantai 21. heinäkuuta 2012

Tirmo blues 2012

Tirmon saaristokeskuksen pihalla järjestettiin kaksipäiväinen blues-tapahtuma. Lavalla Danny & Islanders, Jimmie Lawson Band ja Queen Seventeen. Muitakin esiintyjiä oli, mutta ne jäivät näkemättä. siksi jätän ne kertomatta. Pellinkiin menevän lossitien päässä on Tirmo. Sinne oli kerääntynyt n. 500 veneilijää, mökkiläistä ja autoilijaa. Yleisön kunto oli kohtuullisen juopunut. Äänentoisto oli onnetonta ja haittasi kaikenlaisen musiikin kuuntelua. Mutta tapahtuma oli ilmainen ja tarjolla oli juomapuolta joka nurkalla. Yleisö tuntui nauttineet sitä oikein urakalla.

Danny, vehreä seitsemänkymppinen, veti oman hittisettinsä hyvällä tempolla ja huumorilla. Ikä on tehnyt Dannystä hauskan ja rempseän esiintyjän. Meno oli kovaa ja kaikki tärkeimmät tuuliviirit ja amarillot kuultiin. Islanders kahden laulavan tanssitytön kanssa veti hommansa rutiinilla. Yleisö eli täysillä mukana tutun musiikin ja artistin myötä.

Jenkeissä Suomeen kotiutunut Jimmie Lawson veti kohtuullisen nopeaa perusbluesia. Kitaristi, rumpali ja donitsin muodostivat basisti/vokalisti Lawsonin tukiryhmän. Minulle tuntemattomat kitaristi ja donitsin vetivät väliin mallikkaita sooloja ja Herra Lawson kunnostautui luontevana blueslaulajana. Lawsonin basso oli miksette niin kovalle, että läskibasson kumina peitti usein muiden soittajien ääniä. Rumpalina tuskin kuuli lainkaan. Loppupuolen funky puri yleisöönkin hyvin, jota oli kuitenkin Dannyn jälkeen huomattavasti vähemmän (siis lavan edessä, juomapaikoilla kyllä väkeä riitti)

Nuorten poikien bändi Queen Seventeen soitteli Creamia. Hyvin soittelikin whiteroomit, crossroadsit ja muut. Äänentoisto särki ja kadotti kitaristin vetoja ja rumpalin laulu jäi liian hiljaiseksi. Mutta ei se mitään yleisökin hieman lämpeni vaikka veneilijät olivatkin siirtyneet laivojensa kansille.

Kokemus sinänsä pyörähtää Tirmossa. Ehkä juopuneena kiinnittämiseen vähemmän huomiota juopuneisiin. Nyt vahvassa humalassa oli liian paljon purkkaa. Järjestäjät mittasivat ilmeisesti keikkapalkkiot tätä kautta. Yleisö oli keski-ikäistä ja vanhempaa väkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti