torstai 12. heinäkuuta 2012

Timanttien synty

Monet tiedemiehet ajattelevat, että timantit ovat syntyneen kovassa puristuksessa maankuoren sisällä. Tämä pitääkin tavallaan paikkansa, mutta se on kovin järkeen perustuva selitys. Totuus on kuitenkin paljon monimutkaisempi asia.

Taiteen näkökulmasta asia meni aivan toisin. Metsästäjä (siis alkumies) oli tavannut maailman ihmeellisemmän olennon (nainen, jolla oli vaaleat hiukset, upea vartalo ja sulokkaat silmät). Hän ei voinut unohtaa kohtaamansa olentoa. Metsästys sujui miten sujui. Ajatukset harhailivat sinne tänne. Monta unetonta yötä kului ulkona istuen ja tähtitaivasta tuijotellen. Sitten metsästäjä näki upean tähden. Hän huomasi rosoinen kiven ja sai ajatuksen. Hän hioi kivestä tähden ja antaisi sen naiselle. Timantista tuli kaikkein kaunein asia heti naisen jälkeen. Metsästäjä antoi timantin naiselle, joka ihastui sekä timanttiin että mieheen. Ja he elivät yhdessä intohimoisesti päivästä päivään toisiaan hoitaen.

2 kommenttia:

  1. Kaunista.
    Romanttista.
    ja miehellisen seksikästä.
    Joku taitaa olla rakastunut tai rakastumassa siellä, kun kirjoittelee keskellä päivää tällaista...

    VastaaPoista
  2. No, yritin kuvata vain näitä maalauksia . Eli miksi timantit ovat taivaalla.. Miksi timantit ovat tauluissa, se jää katsojan mielikuvitukseen ja mielikuviin.

    VastaaPoista