torstai 12. heinäkuuta 2012

Harrastuksia sateella

Koska loppuloma näyttää tarjoavan pelkkää sadetta sadepäivän perään, on syytä aloittaa uusia sadeharrastuksia. Onginta tulee tietysti ensimmäisenä mieleen. Sateella syö hyvin ja kalaa tulee. Voisi tehdä myös diilin kalakauppa Nygrenin kanssa ja tehdä hyvät rahat.

Toinen sadepäivän harrastus on viuhahtaminen. Kun heittää kaikki kuteet pois, ei vaatteet ainakaan kastu. Viuhahtajathan ovat sukupuuttoon kuollut ihmislaji, joka haluaa olla esillä keinolla millä hyvänsä. Meitä kaappiviuhantelijoita on kuitenkin paljon. Voi sopia netissä viuhahdusajan ja paikan ja pyrähtää isommalla parvella ihmisten tietoisuuteen.

Laivojen uittaminen puroissa. Sateet jatkuvat ja puroista kasvaa joki ja joesta virta. Kannattaa ostaa oikein kookas paatti, jolla voi samantien seilata Tallinnaan ja Gdanskiin asti. Jos on masto ja purjeet voi säästää bensakuluissa.

Sadepisaroiden laskeminen. Lasketaan vain ilmassa olevat eli maahan putoavat pisarat. Hauska ja hyödyllinen harrastus, jolla lisätään kärsivällisyyttä, keskittymiskykyä, muistia ja laskutaitoa. Voit treenata esimerkiksi laskemalla lukuja peräkkäin. 345.339, 245.340,345.341...Siiskolmesataaneljäkymmentäviisituhattakolmesataakolmekymmentäyhdeksän, kolmesataaneljäkymmentäviisituhattakolmesataaneljäkymmentä...

Sadevesien kerääminen talteen. Tunnettu tosiasiaan on, että sateen jälkeen tulee pouta ja pitkä pouta tuo kuivuuden. Kannattaa varautua kuivuuden varalta keräämällä sadevettä kaikkiin astioihin. Kaikki kiulut ja ämpärit kelpaavat. Keittiöstä löytyy myös kulhoja ja kuppeja. Vanhat saappaat kestävät hyvin vettä, samoin hyllyille kerääntyneet vaaterievut (joita ei raatsi heittää pois). Kun (jos) sadekausi päättyy ja syyskuivuudet alkavat, moni kiittää meikäläistä hyvästä vinkistä.

2 kommenttia:

  1. Voi Jorma, sinä olet kyllä tosi hauska mies Tampereelta. Täällä nauran vatsa kippurassa noita vinkkejäsi. Kyllä täytyy sanoa, että on miehellä sana hallussa ja ote sitä käyttää kehittyy joka kerta.

    t. ?

    VastaaPoista
  2. Pian tämän sateen ja kirjoituksen jälkeen alkoi paistaa aurinko. Otin aurinkoa ja unohdin kaiken. Niin lyhyt oli sadekausi tänään. Huomenna jatketaan.

    VastaaPoista