sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kesähampurilainen

Helle painaa niin kovaa päälle, etten muista olenko kirjoittanut tämän reseptin aiemmin. Se on kuitenkin oiva hampurilainen ja sopii erityisesti läkähdyttävänä kesäpäivänä.
Tarvitaan sikanautajauhelihaa, salaatinlehtiä, paahtoleipää, sipulia, pekonia, persikanpuolikkaita ja hampurilaiskastiketta.

Tehdään jauhelihakasta kookkaita pihvejä, joihin lisätään kananmuna, öljyä, lihalientä ja korppujauhoja. Taikina maustetaan vahvasti suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja chilillä (voi laittaa myös taikinaan silputtua valkosipulia ja sipulia). Paistetaan pihvit uunissa tai pannulla. Paistetaan sipuliviipaleita pehmeiksi ja pekoniviipalaita. Paahdetun muutama leipäviipale, riippuen ruokailijoiden määrästä. Viipaloidaan persikanpuolikkaan kolmeen osaan. Ladotaan lautaselle salaatinlehtiä, päälle paahdettu leipäviipale, turtsaus hampurilaiskastiketta, pihvi, paistettu sipuli, pekoniviipaleet, persikkaviipaleita, hampurilaiskastiketta. Se on siinä. Hyvääääääääääää !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti